1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt sektöründe üç yeni dağıtıcı

Akaryakıt sektöründe üç yeni dağıtıcı

Enerji Günlüğü - Tekoil Akaryakıt, Kentoil Akaryakıt ve Toros Petrolcülük şirketlerine akaryakıt dağıtıcı lisansı verildi. Akaryakıt dağıtım...

Akaryakıt sektöründe üç yeni dağıtıcı

Enerji Günlüğü - Tekoil Akaryakıt, Kentoil Akaryakıt ve Toros Petrolcülük şirketlerine akaryakıt dağıtıcı lisansı verildi. 

Akaryakıt dağıtım sektörüne üç yeni oyuncu daha eklendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul), Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Kentoil Akaryakıt Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Toros Petrolcülük Dağıtım AŞ ve Tekoil Akaryaıt Dağıtım Taşıma İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’ye dağıtıcı lisansı verilmesini kararlaştırdı. 

ASTPET’İN LİSANSINA İPTAL

Bu arada, Astpet Akaryakıt Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne ait 8 Ekim 2015 tarihli Dağ/5814-1/36053 numaralı dağıtıcı lisansı EPDK (Kurul) kararıyla sona erdirildi. 

Öte yandan, EPDK, Penta Kimyasal Sanayi ve Ticaret AŞ ile Eze Kimya Ürünleri İmalat İthalat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne 10’ar yıllığına madeni yağ lisansı verdi. Kurul ayrıca, Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ’ye de Alanya’da 15 yıllığına depolama lisansı verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler