1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt Shell`den SMS`le alınabilecek

Akaryakıt Shell`den SMS`le alınabilecek

Enerji Günlüğü - Shell ve Turkcell müşterileri araçlarından inmeden SMS ile yakıt alabilecek.Shell ve Turkcell işbirliğiyle akaryakıt mobil ödeme sistemi...

Akaryakıt Shell`den SMS`le alınabilecek

Enerji Günlüğü - Shell ve Turkcell müşterileri araçlarından inmeden SMS ile yakıt alabilecek.

Shell ve Turkcell işbirliğiyle akaryakıt mobil ödeme sistemi hayata geçirildi. Sistem, Turkcell ve Shell müşterisi olan tüketicilerin akıllı telefona gerek duymadan, mobil telefonlarıyla kolayca akaryakıt ve otogaz ödemesi yapmasını sağlıyor.

Uygulamayla Shell "araçtan inmeden mobil ödeme sistemi"ni dünyada ilk kez Türkiye’de müşterilerine sunuyor. Ayrıca kredi kartı kullanmadan, SMS ile çalışan mobil ödeme sistemi, Türkiye’de akaryakıt sektöründe bir ilk olma özelliğini taşıyor.

SANİYELER İÇİNDE ÖDEME

Müşteriler hayata geçirilen servis sayesinde, yakıt dolumu sonrasında kendilerine gelen onay mesajını cevaplayarak yakıt ödemelerini araçlarından inmeden saniyeler içinde tamamlayacak. Bu avantajdan faydalanmak için en az 1 yıllık bireysel faturalı Turkcell hattı sahibi ve otomatik ödeme talimatı vermiş, hattı mobil ödemeye açık Turkcell müşterisi olmak yeterli oluyor.

Shell & Turcas Perakende Satışlar Pazarlama Müdürü Günden Yılmaz, bu sistemin çocuklarını araçta bırakıp markete gitmek istemeyen ebeveynler ya da hayatın hızlı temposuna ayak uydurmak zorunda olan müşteriler için yakıt alışverişini kolaylaştıracağını söyledi.

Günden Yılmaz, Shell ClubSmart kart sahibi müşterilerin www.turkcell.com.tr üzerinden akaryakıt servisi hesabına sadakat kart numarasını kaydederek, sadakat kartları yanlarında olmasa dahi yakıt alımlarından smart puan kazanmaya devam edebileceklerini de aktardı.

Yılmaz "İleriki dönemlerde farklı yöntemler ile çalışan mobil ödeme sistemlerini yaklaşık 400 istasyonda hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Amacımız, müşterilerimizin ihtiyaçlarına en uygun çözümleri yaratmak ve onlara rahat ve keyifli bir akaryakıt ve otogaz alışveriş deneyimi sunmak" dedi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Semih İncedayı ise Turkcell ve Shell müşterilerinin faydalanabileceği sistemle Shell istasyonundan yakıt alan bireysel hat sahibi Turkcell’lilerin arabalarından çıkmadan mobil ödeme yapabileceklerini ve tutarın Turkcell faturasına yansıyacağını kaydetti.

ÖNCE İSTANBUL'DAKİ 10 İSTASYON

Turkcell ve Shell işbirliği ile hayata geçirilen sistem ilk aşamada İstanbul’da 10 istasyonda kullanılabilecek. Bir Turkcell İştiraki olan Global Ödeme Sistemleri AŞ tarafından sunulan mobil ödeme sisteminden ilk defa faydalanacak müşterilerin, bir defaya mahsus araç plakasını 2222’ye SMS ile göndererek mobil ödeme sistemine kaydolması gerekiyor. Yakıt dolumundan önce istasyon görevlisine mobil ödemeden faydalanmak istediğini belirten müşterinin cep telefonuna dolum tamamlandıktan sonra ödeme onayı için mesaj gönderiliyor. Onay ardından ödeme işlemi tamamlanıyor ve işlem tutarı Turkcell faturasına yansıtılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler