1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt şirketlerine 10 milyon TL`lik teminat zorunluluğu

Akaryakıt şirketlerine 10 milyon TL`lik teminat zorunluluğu

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan bir yönetmelik taslağına göre sektörde faaliyet gösteren şirketlere...

Akaryakıt şirketlerine 10 milyon TL`lik teminat zorunluluğu

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan bir yönetmelik taslağına göre sektörde faaliyet gösteren şirketlere 10 milyon liralık teminat zorunluluğu getiriliyor.

EPDK, petrol lisans yönetmeliğiyle ile ilgili bir duyuru yaptı. Şirketlere, 10 milyon lira teminat zorunluluğu getiren yönetmelik taslağı şöyle:  

PETROL PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI

MADDE 1 – 17/6/2004 tarihli ve 25495 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin 7 nci maddesinin altıncı fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) Dağıtıcı lisansları için pazarlama projeksiyonunda beyaz ürün (benzin ve motorin) niteliğindeki akaryakıt yıllık satış hedefinin en az 60.000 ton olması ve EK-2’ye uygun olarak düzenlenen ve teminat tutarı 10.000.000 TL olan teminat mektubunun Kuruma ibraz edilmesi,”

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 52 nci maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“Kanunun kaçakçılık kapsamında verilen idari para cezasını süresinde ödemeyen lisans sahibinin bu Yönetmelik uyarınca Kuruma ibraz ettiği teminat mektubunun ödenmeyen idari para cezası kadar kısmı ilgili vergi dairesinin talebi halinde nakde çevrilerek, ilgili vergi dairesine ödenir.

Bu Yönetmelik uyarınca Kuruma ibraz edilmiş bir teminat mektubunun iadesi için lisansın herhangi bir nedenle iptali veya sona erdirilmesi ve lisans sahibi hakkında Kanunun kaçakçılık kapsamında Kurumca başlatılmış ön araştırma veya soruşturma bulunmaması ve lisans sahibinin Kanunun kaçakçılık kapsamında verilmiş idari para cezası borcunun bulunmaması gerekir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 15 – Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte dağıtıcı lisansı sahibi olan kişiler, 7 nci maddenin altıncı fıkrasının (c) bendine uygun olarak düzenlenmiş teminat mektuplarını 31/12/2013 tarihine kadar yazı ekinde Kuruma ibraz eder.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğe ekte yer alan “Örnek Teminat Mektubu” EK-2 olarak eklenmiştir.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı yürütür.

Önceki ve Sonraki Haberler