1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt tankerlerine çip takılacak

Akaryakıt tankerlerine çip takılacak

Enerji Günlüğü - Akaryakıt kaçakçılığını önlemeye yönelik tedbirler çerçevesinde akaryakıt taşıyan araçların takibi için araçlara çip takılacak.Akşam...

Akaryakıt tankerlerine çip takılacak

Enerji Günlüğü - Akaryakıt kaçakçılığını önlemeye yönelik tedbirler çerçevesinde akaryakıt taşıyan araçların takibi için araçlara çip takılacak.

Akşam gazetesi'nden Ercan Baysal'ın haberine göre, akaryakıt kaçakçılığını önlemeye yönelik bir dizi tedbir alınacak ve bu çerçevede akaryakıt taşıyan araçlar sıkı takip altına alınacak.

Türkiye ekonomisini her yıl yaklaşık 2.5 milyar liralık vergi kaybına uğratan akaryakıttaki kaçağı önlemek için cezaların artırılması,özel tim oluşturulması gibi önleyici tedbirlerin yanı sıra rafineriden yakıt alan bir tanker, benzin ve motorini boşalttığı istasyona kadar elektronik olarak takip edilecek. Yükleme ve boşaltmalar anlık olarak denetime tabi tutulacak.

EPDK DİPLOMATİK AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞINI DEŞİFRE ETTİ

Habere göre ayrıca EPDK, ÖTV ve KDV muafiyeti nedeniyle bir ülkenin büyükelçiliğine yakıt götürdüğünü beyan eden tankeri takibe alarak, yakıtın iç pazara sunulduğunu belirleyince firmanın lisansını iptal etti. Şirkete, 500 bin Türk Lirası da ceza kesildi.

Önceki ve Sonraki Haberler