1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt ürünlerine zam yağdı!

Akaryakıt ürünlerine zam yağdı!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt türlerinden benzinin pompa satış fiyatı litre başına 12 kuruş, motorinin fiyatı ise litre başına 18 kuruş zamlandı.  Uluslararası...

Akaryakıt ürünlerine zam yağdı!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt türlerinden benzinin pompa satış fiyatı litre başına 12 kuruş, motorinin fiyatı ise litre başına 18 kuruş zamlandı.  

Uluslararası piyasalardaki fiyat değişimi ve kur hareketleri, petrol türevi ürünlerin rafineri çıkış fiyatlarında ayarlama yapılmasına yol açtı. Tüpraş'ın yaptığı ayarlamaların ardından akaryakıt şirketleri de buna bağlı olarak motorin, benzin, gazyağı ve fuel oilin perakende satış fiyatlarını artış yönünde revize etti. 

MOTORİN 5 TL SINIRINDA!

Bu gece yarısından geçerli olmak üzere motorinin litre satış fiyatı 18 kuruş, benzinin litre satış fiyatı 12 kuruş, gazyağının litre fiyatına 8 kuruş, fuel oil türü fiyatlarına da 9 kuruş zam geldi. 

Yeni fiyat ayarlamalarının ardından İstanbul'un Avrupa Yakası'nda motorinin litre satış fiyatı 4.94-4.96 TL ile 5 TL'lik psikolojik seviyeye yaklaştı. Benzini satış fiyatları da 5.48-5.50 TL seviyesine ulaştı. 

LPG ZAMMI DA YOLDA

Akaryakıt fiyatları, ana dağıtıcı firmalara ve rafineriler ile depolama tesislerine uzaklıklarına göre bölgeden bölgeye ufak farklılıklar gösterebiliyor. 

Öte yandan, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ve otogaz fiyatlarında da bu hafta içinde bir artış bekleniyor.  

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler