1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt ve LPG’de ÖTV artışına bağlı zam bekleniyor

Akaryakıt ve LPG’de ÖTV artışına bağlı zam bekleniyor

Akaryakıt ürünleri ile LPG’de uygulanan ÖTV’de, yeni yıl ile birlikte artış bekleniyor.

Akaryakıt ve LPG’de ÖTV artışına bağlı zam bekleniyor

Enerji Günlüğü - Akaryakıt ürünleri ve LPG’deki ÖTV’de, yeni yılla beraber artış bekleniyor. Buna bağlı olarak pompa fiyatları da artacak. 

Yeni yılla birlikte Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) uygulanan ürünlerin fiyatında, ÖTV’deki artış beklentisi doğrultusunda artış olacağı tahmin ediliyor. Benzin, motorin ve LPG otogaz da bu ürünler arasında olacak. 

Bu ürünlerden alınacak ÖTV miktarının yılbaşından itibaren artması bekleniyor. ÖTV artışı benzin, motorin ve LPG otogazın pompa satış fiyatlarına da yansıyacak. 

ÖTV’deki artışın ne kadar olacağı belirsizliğini koruyor ancak, kamuda geçerli olan ve 2023 yılı yeniden değerleme oranı olarak tespit edilen %58,46’lık bir artış söz konusu olabilir. ÖTV, yeniden değerleme oranı kadar arttırılırsa; benzindeki ÖTV tutarı 7,52 liradan 11,92 liraya; motorindeki ÖTV tutarı 7,05 liradan 11,17 liraya ve LPG otogazda 5,77 lira olan ÖTV ise 9,14 liraya çıkabilir.

Yeniden değerleme oranında bir artış olursa; ÖTV zammıyla beraber benzinin litre fiyatında en az 4,4 lira; motorinin litre fiyatında 4,12 lira ve LPG otogazın litre fiyatında da 3,37 lira artış anlamına gelecek. Bilindiği gibi tüketicilerin ödediği ÖTV, Katma Değer Vergisine (KDV) tabi harcamalar arasında sayılıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler