1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıta zam, benzin 5 TL’yi aştı!

Akaryakıta zam, benzin 5 TL’yi aştı!

Enerji Günlüğü -  Akaryakıt türlerinden benzin ve motorinin pompa satış fiyatlarına litre başına sırasıyla 15 ve 16 kuruş zam geldi. Benzin fiyatları...

Akaryakıta zam, benzin 5 TL’yi aştı!

Enerji Günlüğü -  Akaryakıt türlerinden benzin ve motorinin pompa satış fiyatlarına litre başına sırasıyla 15 ve 16 kuruş zam geldi. Benzin fiyatları 18 Temmuz 2014 tarihinden bu yana ilk kez 5 TL sınırını aştı. 

Kur artışları ve uluslararası emtia piyasalarındaki fiyat hareketlerine bağlı olarak, yurt içinde akaryakıt ürünlerinin rafineri çıkış fiyatlarında ayarlamaya gidildi. 

Akaryakıt dağıtım firmaları da buna göre benzin ve motorin ürünlerinin pompa satış fiyatlarında yeniden düzenleme yapıyor. Buna göre benzinin litre başına pompa satış fiyatları 15 kuruş yükseltildi. Motorinin pompa satış fiyatında ise 16 kuruşluk artış meydana geldi. 

İKİ BUÇUK YIL SONRA

Böylece benzinin pompa satış fiyatı bu gece yarısından geçerli olmak üzere İstanbul Anadolu Yakası’nda 5.09 TL’ye yükseltildi. Motorinin litre satış fiyatı ise 4.46 TL seviyesine çıkarıldı. 

Son fiyat artışları, akaryakıt fiyatlarında bir psikolojik sınır kabul edilen 5 TL sınırının uzun bir aradan sonra yeniden aşılmasına yol açtı. Benzinin litre satış fiyatları en son Temmuz 2014 tarihinde 5 TL sınırını aşmıştı. 

Daha sonra EPDK’nın sıkı markajı ve uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatlarının hızla aşağıya inmesinin etkisiyle akaryakıt fiyatları da uzun süre gerilemiş, Şubat 2016 itibariyle 4 TL seviyesine kadar inmişti.  

Mehmet KARA  - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler