1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıtta 3. işveren sendikası: EPGİS kuruldu

Akaryakıtta 3. işveren sendikası: EPGİS kuruldu

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren istasyon işletmecilerini çatısı altında toplamayı hedefleyen EPGİS 35 kişilik kurucular kurulunun...

Akaryakıtta 3. işveren sendikası: EPGİS kuruldu

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren istasyon işletmecilerini çatısı altında toplamayı hedefleyen EPGİS 35 kişilik kurucular kurulunun imzasıyla kuruluşunu tamamladı. 

Akaryakıt dağıtım sektöründe TABGİS ve PÜİS’ten sonra üçüncü bir işveren sendikası daha faaliyete geçti. Eski PÜİS Genel Başkan Yardımcısı Fesih Aktaş’ın öncülüğünde başlayan, akaryakıt sektöründe istasyon işletmecilerini çatısı altında toplayacak yeni bir sendika kurma faaliyetleri sonuçlandı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası EPGİS resmen kuruldu. Genel Başkanlığını Fesih Aktaş’ın üstlendiği sendikanın kuruluş bildirimi, İzmir Valiliği Dernekler ve Sendikalar Müdürü Turgay Esen’e teslim edildi. 

COĞRAFİ OLARAK YAYGIN TEMSİL 

Kurucu Başkan Fesih Aktaş, EPGİS’in kuruluşunda, sendikanın coğrafi olarak yaygın bir temsil kaabiliyetine sahip olmasına da dikkat edildiğini belirtti. EPGİS Kurucular Kurulu’nda, İzmir’den Kocaeli’ne, Çanakkale’den Yozgat’a, Manisa’dan Şanlıurfa’ya, Antalya’dan Samsun’a, Rize’den Batman’a, Düzce’den Hatay’a, Aydın’dan Çorum’a, Türkiye’nin pek çok ilinden isimlerin yer alması dikkat çekti. 

YÖNETİM VE GÖREV DAĞILIMI  

EPGİS’in kurucu yönetim kurulu da belirlendi. Fesih Aktaş’ın Başkanlığı’ndaki yönetim kurulunda, Çetin İzol, Semih Çolak, Aslı Çelik Yaman, Burak Gelir, Hakan Düzovalılar, Mehmet Mirioğlu Genel Başkan Yardımcılıklarını üstlendi. Diğer Genel Yönetim Kurulu üyeleri ise M. Memiş Zehiroğlu, Uğur Çolakoğlu ve Ender Kaya olarak sıralanıyor. EPGİS’teki profesyonel idari kadro ise Genel Sekreter Mustafa Boğatemur ve Genel Müdür Güven Çakır’dan oluşuyor. 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler