1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıtta beklenen indirim geldi

Akaryakıtta beklenen indirim geldi

Enerji Günlüğü – Akaryakıttaki beklendiği gibi indirim geldi. Yarından itibaren geçerli olmak üzere, kurşunsuz benzinde 2 kuruş, Motorin’de ise 5...

Akaryakıtta beklenen indirim geldi

Enerji Günlüğü – Akaryakıttaki beklendiği gibi indirim geldi. Yarından itibaren geçerli olmak üzere, kurşunsuz benzinde 2 kuruş, Motorin’de ise 5 kuruş indirim yapıldı.

Son günlerde yapılması beklenen akaryakıt indirimi geldi. Buna göre, 18 Mart 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kurşunsuz benzinde 2 kuruş, Motorin’de ise 5 kuruş indirim yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK ile petrol ve türevleri sektörü temsilcilerinin iletişimlerinin çok iyi olduğuna dikkat çekerek, katkılı akaryakıt ürünlerinde indirim sinyali vermişti.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da sektörden indirim yönünde bir yaklaşım beklediklerini kaydederek,"Kendilerinin karlarını makul bir seviyeye çekmeleri durumunda bu konuda bir karar almamız söz konusu olmayabilir. Kendilerinin, Türkiye'nin son dönemdeki hassasiyetini de dikkate alarak gereken adımı atacaklarını ümit ediyorum, atacaklarının da sinyalini aldık. Kendileri gerekli olan şeyleri yapmadıkları takdirde kanundan kaynaklanan yetkimizi kullanmak ve makul olan şeyi yapmak durumundayız" demişti.

AKARYAKITTA İNDİRİM SİNYALİ

Önceki ve Sonraki Haberler