1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıtta eşel mobil sistemi devam edecek

Akaryakıtta eşel mobil sistemi devam edecek

Akaryakıtta vergi azaltılması yoluyla tüketiciyi fiyat artışlarından korumak için uygulanan eşel mobil sisteminin 2022 yılında da devam edeceği öngörülüyor.

Akaryakıtta eşel mobil sistemi devam edecek

Enerji Günlüğü - Akaryakıtta vergi azaltılması yoluyla tüketiciyi fiyat artışlarından korumak için uygulanan eşel mobil sisteminin 2022 yılında da devam edeceği öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylanan "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı”nda akaryakıtta vergilerin azaltılması yoluyla fiyat artışlarının tüketiciye yansımasının önüne geçen bir sistem olan eşel mobil sisteminin 2022 yılında da devam edeceği öngörüldü.

Programda 2022 yılında, ÖTV tahsilatının GSYH'ya oranının, bir önceki yıl gerçekleşme tahmininin 0,2 puan altında kalarak yüzde 2,8 olarak gerçekleşeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Böylece, 2021 yılında yüzde 20 seviyesinin altına inmesi beklenen ÖTV gelirlerinin toplam vergi gelirleri içindeki payının 2022 yılında yüzde 17,4 olması bekleniyor. Söz konusu azalışta 2022 yılında da uygulanmaya devam edileceği öngörülen bazı akaryakıt ürünlerine yönelik eşel mobil sistemi kaynaklı gelir kaybının temel belirleyici olması bekleniyor. 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler