1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıtta istasyoncuların müdürlük korkusu

Akaryakıtta istasyoncuların müdürlük korkusu

Enerji Günlüğü - Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Fesih Aktaş, akaryakıt istasyonu sahiplerinin kâr etmeyi unuttuğunu belirterek...

Akaryakıtta istasyoncuların müdürlük korkusu

Enerji Günlüğü - Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Fesih Aktaş, akaryakıt istasyonu sahiplerinin kâr etmeyi unuttuğunu belirterek "Bir süre sonra kendi istasyonlarımızda müdür olmaya başlayacağız" dedi. 

Fesih Aktaş, PÜİS Ege Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son dönemde akaryakıt istasyonu sahiplerinin ticaret yaşamının olmazsa olmazı kabul edilen kârı unuttuğunu belirtti. Aktaş, "Ticaretin temel taşı, maalesef akaryakıt sektörü için artık geçerliliğini yitirmiştir. Hiçbir akaryakıt istasyonunun kâr kelimesiyle tanıştığını sanmıyorum. Şu anda birkaç büyük şehir istasyonu dışında istasyonların hepsinin günlerini zararla, o gün ne kadar zarar ettiklerini hesaplayarak kapattıklarını biliyorum" dedi.

NEYİN KAR PAYI İYİ BAKIN

İstasyon sahiplerinin sıkıntıları aşmak için PÜİS çatısı altında kenetlenmesi gerektiğini savunan Aktaş şöyle konuştu:

"Çünkü bayilerin sesini yükseltmenin yolu, örgütlenmekten geçiyor. Lütfen artık siz de silkelenin, kendinize gelin, her verileni kabul etmeyin. Kâr payı diyorlar, kâr marjı diyorlar, Tüpraş fiyatı diyorlar, lütfen bunların ne manaya geldiğini siz de öğrenin. Neyin kârı, hangi fiyatın kârı, hangi ithalat fiyatının kârı? Yüzde hesaplarından kurtulalım artık. Lütfen ne kazandığımızı öğrenmeye başlayalım. Çünkü bir süre sonra akaryakıt istasyonlarımızda müdür olmaya başlayacağız. Böyle giderse sahiplik duygusu bitecek..."

KİLOMETRE SINIRI KALKMASIN 

Fesih Aktaş, istasyonlar arasındaki asgari mesafe şartının sıfırlanmasına dönük hazıklıklara da değindi. Dağıtıcıların her türlü kullanıcıya direkt akaryakıt satabilmesi gibi, istasyon sahiplerinin kendi aralarındaki ticarete de serbestlik tanınması gerektiğini savunan Aktaş, "Aksi takdirde hepimizin sonu olur" dedi. Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Düşünebiliyor musunuz, bir akaryakıt dağıtım şirketiyle anlaşamadınız, temsilcisi olduğunuz ana dağıtım şirketi hemen yanı başınızda istasyon açacak. Ne yapacaksınız o zaman? Bu kilometre tahdidinin kaldırılmaması gerektiği inancındayım. O yüzden elbirliğinize ihtiyacımız var." 

GO, BAYİLERİNE KESER GİBİ "HEP BANA HEP BANA" YERİNE TESTERE GİBİ "BİR SANA, BİR BANA" DİYECEK

Önceki ve Sonraki Haberler