1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıtta KDV kaynaklı fiyat artışı

Akaryakıtta KDV kaynaklı fiyat artışı

Akaryakıt ürünlerinin fiyatlarında, KDV oranındaki artıştan kaynaklanan yukarı yönlü düzenleme yapıldı.

Akaryakıtta KDV kaynaklı fiyat artışı

Enerji Günlüğü - Akaryakıt ürünlerinin fiyatlarında KDV oranındaki artıştan kaynaklanan yukarı yönlü düzenleme yapıldı. Yeni fiyatlar bu gece yarısından itibaren uygulanacak. 

Akaryakıt ürünlerinde %18 olan KDV oranı, yeni KDV düzenlemesiyle %20’ye çıkarılmıştı. Bu doğrultuda akaryakıt istasyonlarındaki ödeme kaydedici cihazlarda yeni KDV oranlarına yönelik ayarlama, 10 Temmuz 2023 günü saat 00.00’da yapılmış olacak. 

KDV oranındaki artışla beraber, akaryakıt ürünlerinin fiyatları da yeniden belirlendi. Buna göre 10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren (bu gece yarısı) benzin fiyatında 40 kuruş/lt; mazot fiyatında 38 kuruş/lt ve LPG otogaz fiyatında ise 15kuruş/lt artış yapılacak. 

Böylece bu gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatı İstanbul Avrupa Yakası’nda 26,65TL; mazotun litre fiyatı 25,20TL ve LPG otogazın litre fiyatı ise 11,25TL olarak uygulanacak. 

SİYAH ÜRÜNLERE DE KDV AYARI

KDV artışı siyah ürünlerde de fiyatlara yansıtılacak. Buna göre gazyağı fiyatına 37kuruş/lt; kalorifer yakıtı fiyatına (kalyak) 33kuruş/lt; fuel oil fiyatına 28kuruş/lt ve yüksek kükürtlü fuel oil fiyatına da 27kuruş/lt zam yapıldı. 

Böylece İstanbul Avrupa Yakası’nda bu gece yarısından başlamak üzere gazyağının fiyatı 24,19TL/lt; kalyakın fiyatı 22,78TL/lt; fuel oil fiyatı 20,25TL/lt ve yüksek kükürtlü fuel oil fiyatı ise 18,09TL/lt olarak uygulanacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler