1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Akasya Ahşap, Tokat’taki fabrika çatısına GES kurdu

Akasya Ahşap, Tokat’taki fabrika çatısına GES kurdu

Akasya Ahşap Ambalaj, elektrik ihtiyacını karşılama amacıyla Tokat Turhal OSB’de bulunan entegre ahşap ürünleri fabrikasının çatılarına 1,2 MW gücünde güneş enerjisi santrali kurdu. 

Akasya Ahşap, Tokat’taki fabrika çatısına GES kurdu

Enerji Günlüğü - Tokat Turhal OSB’de bulunan ve Akasya Ahşap Ambalaj şirketine ait entegre ahşap ürünleri fabrikasının çatılarına Tokat bölgesindeki en büyük çatı üzeri güneş enerjisi santrallerinden biri kuruldu. 

Projede 8.000 m2 çatı alanında iki bine yakın güneş paneli kullanıldı. Santral yatırımının 3,5 yıl gibi kısa bir sürede kendini amorti etmesi ve 25 yıl elektrik üretmesi bekleniyor.

1,2 MW gücündeki güneş santralinin yıllık 1.500.000 kilowatt saatin üzerinde elektrik üretmesi bekleniyor. Bu elektrik üretimi ile yıllık 500.000 kg CO2 engellenmiş, 3000’e yakın ağaç kurtarılmış olacak.

DİĞER ŞEHİRLERDEKİ FABRİKA ÇATILARINA DA GES KURULACAK

Bolu, İstanbul, Manisa’daki fabrikalarında ve depolarında da enerjilerini güneşten üreteceklerini belirten Akasya Ahşap Ambalaj ve Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Yücel İnce, “Yenilenebilir enerjinin yanı sıra enerji verimliliği konusunda da gerekli inovasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek 3 yılda tükettiğimiz elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayacağız” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler