1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Akbank Sürdürülebilirlik Raporları`na ödül yağdı

Akbank Sürdürülebilirlik Raporları`na ödül yağdı

Enerji Günlüğü - Akbank 2012 Faaliyet ve Sürdürülebilirlik Raporları, LACP ve Mercomm’da Dünya’nın En İyi Raporları Seçildi.Dünyanın en itibarlı...

Akbank Sürdürülebilirlik Raporları`na ödül yağdı

Enerji Günlüğü - Akbank 2012 Faaliyet ve Sürdürülebilirlik Raporları, LACP ve Mercomm’da Dünya’nın En İyi Raporları Seçildi.

Dünyanın en itibarlı halkla ilişkiler platformlarından LACP (League of American Communications Professionals – Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi) ve Mercomm tarafından her sene düzenlenen, faaliyet ve sürdürülebilirlik raporları alanındaki en üst düzey ödüller olarak kabul edilen “2012 Vision Awards Competition” (2012 Yılı Vizyon Ödülleri Değerlendirmesi)  ve “ 27. International ARC Awards” (27.Uluslararası Faaliyet Raporları Ödülleri Değerlendirmesi) sonuçlandı.

“Faaliyet ve Sürdürülebilirlik Raporları Ödülleri”nin zirvesi olarak da tanımlanan ödüllerde, Akbank, 2012 Faaliyet ve Sürdürülebilirlik Raporları ile toplam 3 Platin, 4 Altın, 1 Gümüş ve 2 Jüri Seçkin  Başarı ödülü kazandı.

Akbank 2012 Faaliyet ve  Sürdürülebilirlik Raporları, 24'ü aşkın ülkeden 6.000’in üzerinde faaliyet ve sürdürülebilirlik raporunun değerlendirildiği “LACP 2012 Yılı Vizyon Ödülleri Değerlendirmesi”nde kendi kategorilerinde “Dünya’nın En İyi Raporları” seçildi.

Akbank'ın 2012 Faaliyet raporu tüm sektörleri içeren "Dünyanın En İyi 100 Faaliyet Raporları" sıralamasında da 38. sırada yer alırken,  EMEA Bölgesi ilk 50 Faaliyet Raporu listesinde 16. oldu. Akbank'ın 2012 Sürdürülebilirlik Raporu ise tüm sektörleri içeren sıralamada 39. sırada yer aldı. Akbank ayrıca basılı, online faaliyet raporları ve sürdürülebilirlik raporlarının tümüyle "Dünyanın En İyi 100 Faaliyet ve Sürdürülebilirlik Raporları" sıralamasına seçildi.

Akbank 2012 Faaliyet ve  Sürdürülebilirlik Raporları ile bu alanda diğer bir seçkin ödül platformu olan “Mercomm 27.Uluslararası Faaliyet Raporları Ödülleri”nde 1 Altın, 1 Gümüş ve 2 Jüri Seçkin Başarı ödülüne layık görüldü.

Akbank 2012 Faaliyet Raporu, Mercomm ödüllerinde de Altın kazanarak kendi kategorisinde “Dünya’nın En İyi Raporu” seçildi.

Faaliyet ve sürdürülebilirlik raporlarıyla Türkiye'yi seçkin uluslararası ödül platformlarında zirvede temsil etmekten gurur duyduklarını kaydeden Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “2012 yılının başında kamuoyunun dikkatini ülkemizin azalan tasarruf oranına çekmek ve herkesi tasarrufa özendirmek için ‘Ekonominin Kahramanları’ başlıklı bir kampanya düzenledik. Çocuklarımıza tasarruf bilincini aşılamak, yaygınlaştırmak için bir eğitim programı da gerçekleştirdik. Ayrıca, Akbanklı  gönüllülerimiz ile birlikte tüm Türkiye’de 3.500 ilkokul öğrencimize eğitimler verdik. Bu kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız 2012 yılı Faaliyet Raporu’muzun ana temasını oluşturdu. Bu çalışmalarımız ayrıca Sürdürülebilirlik Raporumuz’da da ayrı bir bölüm olarak yer aldı. Gönüllülük ve Sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetlerimiz LACP ve Mercomm tarafından yapılan değerlendirmelerde, ‘Dünyanın En İyi Faaliyet ve Sürdürülebilirlik Raporu’ ödüllerini kazanmamızda önemli rol oynadı.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler