1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Akça Hisar Enerji, Denizli’de jeotermal santral kuracak

Akça Hisar Enerji, Denizli’de jeotermal santral kuracak

Akça Hisar Enerji, 98,5 milyon TL yatırımla Denizli Sarayköy’de jeotermal enerji santrali kuracak. Şirket ayrıca sahada 9 adet sondaj kuyusu 4 adet reenjeksiyon kuyusu açacak.

Akça Hisar Enerji, Denizli’de jeotermal santral kuracak

Enerji Günlüğü - Denizli’nin Sarayköy ilçesinde 19,8 MWe kapasiteli Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurulacak. Santrale beslemek amacıyla ruhsatlı alanda 9 adet sondaj kuyusu 4 adet reenjeksiyon kuyusu açılacak. 

Akça Hisar Enerji Üretim San. Tic. A.Ş. tarafından Denizli İli, Sarayköy İlçesinde Akça Hazır Beton San. Tic. A.Ş. adına kayıtlı, 3445597 erişim numaralı ve 61 işletme ruhsat numaralı 1463 hektarlık alan içinde Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından alınmış Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular İşletme Ruhsatı için Sondaja Dayalı Jeotermal Kaynak Arama çalışması ve 19,8 MWe kapasiteli jeotermal elektrik santrali kurulması planlanıyor.  

98,5 milyon TL değerindeki proje kapsamında 13 adet kuyu (4 re-enjeksiyon + 9 üretim) açılacak. Planlanan tesiste izinli saha içindeki kuyudan elde edilecek sıcak su ile Jeotermal Elektrik Santralinden 19,8 MWe elektrik üretilecek. 

Sondaj arama çalışmalarında 35 kişinin, işletme aşamasında ise 25 kişinin çalışması planlanıyor. Projenin ömrü 30 yıl olarak öngörülmekle birlikte tesiste kullanılacak makine ekipmanda teknoloji yenilemesi yapılarak bu süre uzatılabilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler