1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Akça, Manisa'ya 10 MW'lık Baklacı JES kuracak

Akça, Manisa'ya 10 MW'lık Baklacı JES kuracak

Enerji Günlüğü - Akça Enerji tarafından Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 10 MW kurulu gücünde Baklacı Jeotermal Santrali kurulacak. Akça Enerji Üretim...

Akça, Manisa'ya 10 MW'lık Baklacı JES kuracak

Enerji Günlüğü - Akça Enerji tarafından Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 10 MW kurulu gücünde Baklacı Jeotermal Santrali kurulacak. 

Akça Enerji Üretim Otoprodüktör Grubu A.Ş. tarafından Manisa İli, Alaşehir İlçesi, İstasyon Mahallesi, Zeytinçayı Mevkiinde  27.000 metrekarelik alanda 10MWm/10MWe kurulu gücünde “Baklacı Jeotermal Enerji Santrali” (Baklacı JES) kurulması planlanıyor. 

1 adet ünite ile toplam kurulu gücü 10 MWm/10 MWe olan ikili çevrim (Binary) santrali olarak projelendirilen santralin bedeli 21.000.000 TL olarak belirlendi. Jeotermal Enerji Santrali projesi kapsamında üretim testleri tamamlanmış 4 adet jeotermal kuyu kullanılacak.

Santralin tam kapasite ile çalışılması durumunda yılda 80.000.000.kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Proje kapsamında üretilecek elektrik enerjisi, TEİAŞ'a ait 154/34,5 kV Alaşehir TM'nin OG Barasına bağlantısı için alınan görüş kapsamında tek hat şemasına uygun olarak ulusal enterkonnekte sistemine verilecek.

Proje ile ilgili Manisa Valiliği tarafından ÇED Gerekli Değildir kararı verildi.

AKÇA ENERJİ, BAKLACI JES İÇİN LİSANS İSTEDİ

Önceki ve Sonraki Haberler