1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Akçay HES ve DSİ sulh protokolü imzaladı

Akçay HES ve DSİ sulh protokolü imzaladı

Akçay HES ile DSİ arasında devam eden davalar, sulh protokolü imzalanmasıyla sona erdi.

Akçay HES ve DSİ sulh protokolü imzaladı

Enerji Günlüğü - Akçay HES ile DSİ arasında devam eden davalar, sulh protokolü imzalanmasıyla sona erdi. Akçay HES DSİ’ye olan borcunu ödeyecek.

Enda Enerji Holding AŞ’nin %95 oranında bağlı ortaklığı olan Akçay HES Elektrik Üretim AŞ’nin ortak tesis katılım bedeli ödemesiyle ilgili olarak Devlet Su İşleri (DSİ) Genele Müdürlüğü ve Akçay HES arasında devam eden 2017 ve 2022 yılları arasında açılmış olan davalar, Akçay HES AŞ ve DSİ arasında imzalanan sulh protokolü ile sonlandırıldı. 

Enda Enerji’den yapılan açıklamada, sulh protokolü ile birlikte Akçay HES AŞ’nin DSİ’ye olan borcunun, protokolde belirtilen ödeme takvimi doğrultusunda ödeneceği bildirildi. 

Yüzde 5 hissesi Karesi Enerji AŞ’ye ait olan Akçay HES Elektrik Üretim AŞ’nin sahibi olduğu Akçay Hidroelektrik Santrali (HES) Aydın ili, Bozdoğan ilçesi sınırları içinde, Kemer Barajı sonrasında inşa edilen sulama kanalı üzerinde kuruldu. 

28,78MWe kurulu güce sahip olan tesis yıllık ortalama 77.000MWh enerji üretebiliyor. Kasım 2003’te 40 yıllık üretim lisansı alan tesis, 2009 yılının 3. çeyreğinde ticari işletmeye alındı. 08 Nisan 2014 tarihinde üretim lisans süresi 40 yıldan 49 yıla çıkarılan tesis, ürettiği enerjiyi YEKDEM kapsamında Enerji Piyasaları İşletme AŞ'ye (EPİAŞ) satıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler