1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akcez ve Sakarya Elektrik finansman arayışında

Akcez ve Sakarya Elektrik finansman arayışında

Başkent Doğalgaz, Akcez Enerji ve Sakarya Elektrik Dağıtım'ın borçları ile Sakarya Elektrik Dağıtım'ın ilave yatırım kredisi için finansman arıyor.

Akcez ve Sakarya Elektrik finansman arayışında

Enerji Günlüğü - Başkent Doğalgaz, Akcez Enerji ve Sakarya Elektrik Dağıtım'ın borçları ile Sakarya Elektrik Dağıtım'ın ilave yatırım kredisi için finansman arıyor. 

Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ; Akcez Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ve Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ'nin borçları ile Sakarya Elektrik Dağıtım'ın ilave yatırım kredisi için finansman arıyor. 

Başkent Doğalgaz, Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ile birlikte; Akcez Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin paylarının %50'sini 29 Temmuz 2022 tarihinde devralmıştı. 

Başkent Doğalgaz Yönetim Kurulu, 25 Ekim 2022 tarihli toplantısında; finansman arayışı ile ilgili; diğer bankalarla gizlilik sözleşmesi imzalanması şartıyla Garanti Bankası AŞ ve Türkiye İş Bankası AŞ'nin 3 ay süreyle münhasıran ve yetkilendirilmiş lider düzenleyici bankalar olarak yetkilendirilmesine karar verdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler