1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AKCEZ’e finansman koşulları yeniden belirlendi

AKCEZ’e finansman koşulları yeniden belirlendi

Enerji Günlüğü - IFC, EBRD ve UniCredit Bank AG tarafından AKCEZ’e sağlanan finansman desteğinin koşulları yeniden belirlendi.Dünya Bankası Grubu kuruluşu...

AKCEZ’e finansman koşulları yeniden belirlendi

Enerji Günlüğü - IFC, EBRD ve UniCredit Bank AG tarafından AKCEZ’e sağlanan finansman desteğinin koşulları yeniden belirlendi.

Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve UniCredit Bank AG, elektrik perakende satış ve dağıtım şirketi AKCEZ Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. ve bağlı ortaklıklarına sağlamış olduğu 325 milyon dolar tutarında uzun vadeli finansman paketinin tutar, vade ve para cinsi koşullarını yeniden belirledi. Yatırım finansmanını da içerecek şekilde yeniden belirlenen finansman paketinin bir bölümü Türk Lirası cinsinden kullandırılacak.

Kredi paketinin koşullarının yeniden belirlenmesi ile birlikte 210 milyon dolarlık bölümü eşit oranda IFC ve EBRD tarafından, geri kalan 115 milyon dolarlık tutar yine eşit oranda aynı kurumlar liderliğinde UniCredit sendikasyon kredisi olarak sağlanmış oldu.

IFC, EBRD ve UniCredit daha önce 2010 yılında ortak bir finansman paketi ile AKCEZ’in SEDAŞ özelleştirmesini gerçekleştirmesine ve SEDAŞ’ın yatırım programlarını uygulamasına destek vermişti. Türkiye’de özelleştirilen ilk elektrik dağıtım şirketlerinden biri olan SEDAŞ’ın özelleştirilmesinin ardından, Türkiye’deki tüm elektrik dağıtım şirketleri 2010- 2013 yılları arasında özelleştirildi.

Paketin yatırım finansmanını içeren kısmının, Türkiye’deki elektrik dağıtım şebekesinde yenileme ve kapasite artışına, yeni yatırımlarla şebeke ağının genişletilmesine ve şebekede elektirik enerjisi teknik kayıplarını azaltarak enerji verimliliğini artırmaya destek olması bekleniyor.

2010 yılından bu yana elektrik dağıtım şebekelerinde verimliliği artırmaya yönelik büyük ilerleme kaydeden AKCEZ bu proje sayesinde, grup şirketi SEDAŞ’ın yapacağı şebeke hatlarına aiten son teknolojiye dayalı yeni yatırımlarla, elektrikte teknik ve teknik olmayan kayıpları da azaltabilecek, elektriğin teknik kalitesinde artış sağlayacak, elektrik arızaları ve kesintilerini azaltmak suretiyle müşteri memnuniyetini artıracak.

Önceki ve Sonraki Haberler