1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Akdağ RES sahasına güneş santrali kurulacak

Akdağ RES sahasına güneş santrali kurulacak

Ahsen Enerji, Konya’da işlettiği Akdağ RES’e yardımcı kaynak olarak 20 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak.

Akdağ RES sahasına güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Konya’nın Beyşehir ilçesi sınırları içinde bulunan Akdağ RES sahasında 20 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) kurulacak.

Ahsen Enerji Üretim Tic. Ve San. A.Ş. tarafından Konya İli, Beyşehir İlçesinde işletilmekte olan 23 MW kapasiteli Akdağ Rüzgar Enerji Santrali’ne (RES) yardımcı kaynak olarak 20,2954 MWm kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri ise yaklaşık 198 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Kurulacak olan güneş enerjisi santralinde her biri 405 Wp olan 50112 adet güneş paneli kullanılacak. Santralde monokristal half-cut fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi, eviriciler yardımıyla alternatif enerjiye çevrilecek. Üretilen elektrik iletim hattına bağlanacak. Santralin ekonomik ömrü 49 yıl öngörülüyor.

Akdağ RES ortalama 75.000.000 kilovatsaat elektrik üretimi ile 25 binden fazla konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretiyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler