1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ, Cengiz-Kolin-Limak`ın

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ, Cengiz-Kolin-Limak`ın

Enerji Günlüğü - Antalya, Burdur ve Isparta illerinin elektrik dağıtımını yapan Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin özelleştirme ihalesinde...

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ, Cengiz-Kolin-Limak`ın

Enerji Günlüğü - Antalya, Burdur ve Isparta illerinin elektrik dağıtımını yapan Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklif 546 milyon dolarla Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu'ndan geldi.
Alsim Alarko, Genpa Telekomünikasyon, Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu ve Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu'nun katıldığı nihai pazarlık görüşmelerinde elemesiz turda açılan zarflar arasında en yüksek teklif 430 milyon dolarla Cengiz-Kolin-Limak'tan geldi. İlk elemeli turda Alsim Alarko elendi.
Daha sonra açık artırmaya geçildi. Üç grup sırayla teklif sundu. 9. Turda, Elsan-Karaçay-Tümaş Grubu 535 milyon doların üzerine çıkmadı ve yarıştan çekildi. Ardından Cengiz-Kolin-Limak 537 milyon dolar teklif sundu. Bunun üzerine Genpa Telekomünikasyon da bir mola aldı. Moladan sonra devam eden Genpa 539 milyon dolarla tekrar tura katıldı. Cengiz-Kolin-Limak'ın 545 milyon dolarlık teklifi üzerine Genpa temsilcileri "Hayırlı olsun" diyerek çekildi.
En yüksek teklifi 545 milyon dolarla Cengiz-Kolin-Limak OGG vermiş oldu. Daha sonra ihale komisyonu başkanının, "son teklifiniz bu mudur?" sorusuna Cengiz-Kolin-Limak temsilcisi, 1 milyon dolar daha artırarak cevap verdi. Böylece Cengiz-Kolin-Limak ortak girişim grubu, 1 milyon 670 bin abonenin bulunduğu ve yıllık tüketim miktarının 5 milyar kilowatsaati bulduğu Antalya, Burdur ve Isparta illerindeki elektrik dağıtımı işini 546 milyon dolar bedelle üstlenme hakkını kazandı.

5 BÜYÜK, TEKLİF VERMEMİŞTİ
Akdeniz EDAŞ özelleştirme sürecinde yer aldığı halde, verilen süre içinde teklif sunmayan 5 yatırımcı ise şunlar:
1) Aksa Elektrik A.Ş.
2) İş-Kaya İnşaat Sanayi
3) Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş.
4) Park Holding
5) Zorlu Holding
Akdeniz EDAŞ için büyük yarışa kimler katılmıştı? Ön yeterlilik alanlar ve teklif verenler  

AKDENİZ EDAŞ UCUZA MI GİTTİ? İŞTE İLK DEĞERLENDİRMELER...

Önceki ve Sonraki Haberler