1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akenerji 75 milyon dolarlık kredi alacak

Akenerji 75 milyon dolarlık kredi alacak

Enerji Günlüğü - Akenerji, 2010 yılında alınan aynı miktardaki IFC kredisinin geri ödenmesi amacıyla, yerli ya da yabancı bankalardan 75 milyon dolarlık...

Akenerji 75 milyon dolarlık kredi alacak

Enerji Günlüğü - Akenerji, 2010 yılında alınan aynı miktardaki IFC kredisinin geri ödenmesi amacıyla, yerli ya da yabancı bankalardan 75 milyon dolarlık genel kredi sağlayacak. 

Akenerji'den yapılan açıklamaya göre, Şirket Yönetim Kurulu, yerli ya da yabancı bankalardan 75 milyon dolarlık kredi sağlanması amacıyla sözleşme imzalanmasını kararlaştırdı. Alınacak kredi, daha önce alınan aynı miktardaki IFC kredisinin kapatılmasında kullanılacak. Yeni alınacak kredinin faizlerinin kapatılacak IFC kredisiyle aynı ya da daha düşük şartlarda olması gerekiyor. 

Akenerji'den yapılan konuya ilişkin açıklamanın ayrıntıları şöyle: 

"Şirketimiz Yönetim Kurulu, Şirketimiz ile International Finance Corporation arasında 24 Haziran 2010 tarihinde imzalanan Kredi Sözleşmesi uyarınca kullanılan 75.000.000 ABD Doları'nın ("IFC Kredisi") geri ödenmesi amacıyla ve IFC Kredisi ile şartlarının (faiz oranı, teminat, yükümlülükler vb.) en azından aynı ya da daha iyi olması kaydıyla, Şirketimiz adına en fazla 5 yıl vadeyle, Türkiye'de faaliyet gösteren bankaların biri ya da birkaçı nezdinde her nevi krediler için başvuruda bulunmaya, krediler ile ilgili imzalanması gereken tüm kredi sözleşmeleri ve taahhütnamelerin imzalanmasına karar vermiştir."

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler