1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Akenerji de BİST Sürdürülebilirlik Endeksinde

Akenerji de BİST Sürdürülebilirlik Endeksinde

Enerji Günlüğü - Akenerji, Borsa İstanbul’daki BIST Sürdürülebilirlik Endeksi kapsamındaki şirketler arasına katıldı. Hisseleri Borsa İstanbul’da...

Akenerji de BİST Sürdürülebilirlik Endeksinde

Enerji Günlüğü - Akenerji, Borsa İstanbul’daki BIST Sürdürülebilirlik Endeksi kapsamındaki şirketler arasına katıldı. 

Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede görülen şirketlerden oluşan BİST Sürdürülebilirlik Endeksi kapsamında gönüllük esasıyla ilk kez değerlendirilen Akenerji, Kasım 2017-Ekim 2018 döneminde endekste yer almaya hak kazandı. 

BİST Sürdürülebilirlik Endeksi şirketlerin, küresel ısınma, doğal kaynakların tükenmesi, su kaynaklarının azalması, sağlık, güvenlik, istihdam gibi sürdürülebilirliğe ilişkin konulara nasıl yaklaştıklarını ortaya koyuyor. Bu yolla, şirketlerin yaptıkları faaliyetlerin ve aldıkları kararların bağımsız bir gözle değerlendirilmesi hedefleniyor. Şirketler Endekse alınırken tamamen kamuya açık bilgileri üzerinden değerlendiriliyor. 

LİSTEDE 44 ŞİRKET VAR

BİST Sürdürülebilirlik Endeksi 4 Kasım 2014’ten itibaren XUSRD koduyla fiyat ve getiri olarak hesaplanmaya ve yayınlanmaya başlandı. BİST Sürdürülebilirlik Endeksi için Kasım-Ekim olmak üzere yılda 1 endeks dönemi bulunuyor.  

GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE

BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde kimlerin yer alacağına karar verilmek üzere, 2014 yılında BİST 30 endeksinde yer alan şirketler, 2015 yılında ise BİST 50 endeksinde yer alan şirketler değerlemeye tabi tutuldu. 2016 yılından itibaren ise değerlemeye tabi şirketler listesi, BİST 50 endeksi şirketlerine ek olarak BİST 100 şirketlerinden gönüllü olanları da kapsayacak şekilde genişletildi. Bu kapsamda Akenerji gönüllü olarak endekse katılım yaptı ve listede yer almaya hak kazandı. 

Zorlu Enerji de, İMKB 100 listesindeki şirketler arasından gönüllü olarak değerlendirmeye katılmış, o da BİST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer almayı hak etmişti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler