1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akenerji Egemer Santrali`nin ilk türbini geldi

Akenerji Egemer Santrali`nin ilk türbini geldi

Enerji Günlüğü - Akenerji'nin Hatay Erzin'de kuracağı Egemer Kombine Çevrim Gaz Santrali’nin ilk türbini sahaya ulaştı.Türk enerji sektörünün önde...

Akenerji Egemer Santrali`nin ilk türbini geldi

Enerji Günlüğü - Akenerji'nin Hatay Erzin'de kuracağı Egemer Kombine Çevrim Gaz Santrali’nin ilk türbini sahaya ulaştı.
Türk enerji sektörünün önde gelen şirketlerinden Akenerji, bugüne kadar tek seferde yaptığı en büyük yatırım olan 900 MW kurulu güce sahip olacak Egemer Kombine Çevrim Gaz Santrali’nin türbinlerini sahaya ulaştırmaya başladı. Yüzde 58.9 net verimliliğe sahip Egemer Santrali’nin her biri 290 MW gücündeki türbinlerinden ilki sahaya indirildi. Diğer türbinin ise Şubat ayı içerisinde sahaya getirilmesi bekleniyor.
Akenerji'den verilen bilgiye göre 2011 yılı sonunda Hatay’ın Erzin ilçesinde inşaatına başlanan santral için üç Türk bankasından 651 milyon dolarlık proje finansman kredisi kullanılırken geri kalan 279 milyon dolar değerindeki kısmı şirket öz kaynakları tarafından karşılandı.
Aralık 2012 sonu itibarıyla yüzde 50'den fazlası tamamlanan ve şu anda 600 kişinin direkt, 400 kişinin de dolaylı olarak çalıştırıldığı santralde, inşaat süresince 1200 kişilik istihdam sağlanması planlanıyor. Şirket açıklamasında, bölgeye Avrupa Birliği norm ve standartlarında çağdaş bir enerji santrali kazandırmak amacıyla geliştirilen projenin Türkiye’nin hızla artan enerji açığının giderilmesinde de kilit bir rol üstleneceğinin altı çizildi. Yıllık ortalama 7 milyar kWh elektrik üretecek Egemer Santrali’nin tek başına Türkiye’nin toplam elektrik ihtiyacının yüzde 2.6’sını karşılaması planlanıyor. Bölgeye toplam 1 milyar dolarlık yatırım getiren santral, 2014’ün üçüncü çeyreğinde ticari işletmeye alınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler