1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akenerji Elektrik Egemer Elektrik ile birleşiyor

Akenerji Elektrik Egemer Elektrik ile birleşiyor

Enerji Günlüğü – Akenerji AŞ, %100 iştiraki olan Egemer Elektrik Üretim AŞ ile kolaylaştırılmış birleşme yoluyla birleşme kararı aldı. İki...

Akenerji Elektrik Egemer Elektrik ile birleşiyor

Enerji Günlüğü – Akenerji AŞ, %100 iştiraki olan Egemer Elektrik Üretim AŞ ile kolaylaştırılmış birleşme yoluyla birleşme kararı aldı. 

İki şirket daha önce yetkili resmi kurullardan birleşme işlemi için izin almış; ancak ticari ve teknik sebeplerle birleşme süreci beklemeye alınmıştı. Sonrasında resmi kurumlardan alınan izinlerin geçerlilik süresi dolduğu için birleşme sürecinin iptaline karar verilmişti.

Bunun üzerine Akenerji Elektrik Üretim AŞ Yönetim Kurulu, %100 kendine ait iştiraki olan Egemer Elektrik Üretim AŞ’nin tüm aktif ve pasifleriyle birlikte bir kül halinde Akenerji AŞ’ye devredilmesi suretiyle iki şirketin kolaylaştırılmış usul ile birleşmesine karar verdi. 

Kolaylaştırılmış usulde birleşme sürecinde bağımsız denetim raporu, birleşme raporu ve uzman kuruluş görüşü aranmıyor; Türk Ticaret Kanunu madde 149 uyarınca birleşme dokümanlarının incelenmesi süreci uygulanmıyor ve birleşme sözleşmesinin genel kurul onayına sunulmasına gerek olmuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler