1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akenerji Hatay’a 930 milyon $ yatırdı

Akenerji Hatay’a 930 milyon $ yatırdı

Enerji Günlüğü - Akenerji, Hatay Vergi Dairesi tarafından düzenlenen ‘Hatay’ın Şampiyonları’’ ödül töreninde “Hatay’a en yüksek yatırım...

Akenerji Hatay’a 930 milyon $ yatırdı

Enerji Günlüğü - Akenerji, Hatay Vergi Dairesi tarafından düzenlenen ‘Hatay’ın Şampiyonları’’ ödül töreninde “Hatay’a en yüksek yatırım yapan şirket” seçildi. Egemer Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürü Serhan Gencer, ödülü Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den aldı. Ödül töreninde konuşan Egemer Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürü Serhan Gencer, geçen yıl Hatay’da 250 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirterek,  “Toplamda 930 milyon dolar yatırımla gerçekleşen Egemer Kombine Gaz Çevrim Santrali projesi,Türkiye’nin hızla artan enerji açığının giderilmesi için kilit rol üstlenecek. Şu anda 600 kişinin direkt, 400 kişinin de dolaylı olarak çalıştığı santralimizde, sağladığımız istihdamlarla bölgesel ekonomiye de katkıda bulunduğumuza inanıyoruz” dedi.

Bölgeye dost ve yüksek verimliliğe sahip, Avrupa Birliği norm ve standartlarında çağdaş bir enerji santrali olarak inşa edilen 900 MW kapasiteli Egemer Kombine Gaz Çevrim Santrali’nin yıllık ortalama 7 milyar kWh elektrik üreterek, tek başına Türkiye’nin toplam elektrik ihtiyacının yüzde 2.6’sını karşılaması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler