1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akenerji ile Egemer Elektrik’in birleşme sözleşmesi imzalandı

Akenerji ile Egemer Elektrik’in birleşme sözleşmesi imzalandı

Enerji Günlüğü - Akenerji Elektrik ile yüzde 100 iştiraki olan Egemer Elektrik’in birleşme sözleşmesi imzalandı.Akenerji Elektrik Üretim AŞ’nin %100...

Akenerji ile Egemer Elektrik’in birleşme sözleşmesi imzalandı

Enerji Günlüğü - Akenerji Elektrik ile yüzde 100 iştiraki olan Egemer Elektrik’in birleşme sözleşmesi imzalandı.

Akenerji Elektrik Üretim AŞ’nin %100 iştiraki konumunda bulunan İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde 695245 sicil numarası ile kayıtlı bulunan Egemer Elektrik Üretim AŞ ile tüm aktif ve pasifleri ile birlikte bir kül halinde Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme yöntemi uygulanarak devralmak suretiyle Akenerji AŞ bünyesinde birleşmesi işlemine ilişkin birleşme sözleşmesi imzalandı. 

Akenerji Elektrik’in oy hakkı veren bütün paylarına sahip olduğu Egemer Elektrik Üretim AŞ’nin tüm aktif ve pasifleri ile birlikte bir kül halinde Akenerji AŞ’ye devrolunması suretiyle iki şirketin birleşmesi işlemi, Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği’nin 13. Maddesi kapsamında kolaylaştırılmış usulde birleşme hükümleri dahilinde yürütülecek. 

Birleşme işlemi ile ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-23.1 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği’nin 12’nci maddesi uyarınca, ayrılma hakkı doğurmayacağı bildirildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler