1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akenerji’nin 9 aylık net kârı 103 milyon TL oldu

Akenerji’nin 9 aylık net kârı 103 milyon TL oldu

Enerji Günlüğü - Akenerji, 1 Ocak–30 Eylül 2012 faaliyet dönemindeki konsolide faaliyet sonuçları açıklandı. Toplam üretim kapasitesi ve tesis sayısıyla...

Akenerji’nin 9 aylık net kârı 103 milyon TL oldu

Enerji Günlüğü - Akenerji, 1 Ocak–30 Eylül 2012 faaliyet dönemindeki konsolide faaliyet sonuçları açıklandı. Toplam üretim kapasitesi ve tesis sayısıyla ülkemizde özel sektör elektrik üretiminde önde gelen şirketlerden biri olan Akenerji, 2012 yılının ilk dokuz ayında net satış gelirini, bir önceki yılın aynı dönemine oranla %47 arttırarak 625 milyon TL’ye yükseldiğini açıkladı. 746 MW kurulu güce sahip olan Akenerji’nin ilk dokuz aydaki elektrik üretimi ise bir önceki yıla oranla %1 artışla 2.018 milyon kWh oldu.

Akenerji bu dönemde 69 milyon TL faaliyet karı elde ederken, ağırlıklı olarak yeni devreye giren santrallerin finansal yükümlülüklerinden oluşan kur farkı geliri ve faiz giderleriyle vergi sonrasında net karı 103 milyon TL oldu.

2012 yılının ilk dokuz ayında yaklaşık 600 kurumsal müşteri ve 13.000 aboneyi içeren ticari portföyü ile farklı sektörlerde faaliyet gösteren birçok kurumsal şirkete elektrik enerjisi tedariği konusunda hizmet veren Akenerji, toplam satış hacmini de geçen yılın aynı dönemine göre %28 oranında artırdı.

Akenerji, yatırım programı kapsamında 2010’da inşaatları tamamlanarak devreye alınan Akocak, Burç, Bulam, Uluabat ve Feke II hidroelektrik santrallerinin ardından, bu yıl da Feke I, Gökkaya ve Himmetli hidroelektrik santrallerini devreye aldı. Akenerji, hayata geçirilen bu sekiz HES projesi için toplam yaklaşık 740 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi. Ekim 2012’de üç Türk bankasından temin ettiği 651 milyon dolar değerindeki finansman kredisiyle Hatay’ın Erzin ilçesinde yaklaşık 900 MW kurulu gücündeki Egemer Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali inşaatına başlayan Akenerji, bu santrali 2014 yılında devreye almayı planlıyor. Egemer, Türkiye’de halen ihtiyaç duyulan elektrik ihtiyacının %2.6’sını sağlayarak ülkenin artan enerji açığının giderilmesinde kilit bir rol üstlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler