1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aker BP Kuzey Denizi’nde petrol keşfetti

Aker BP Kuzey Denizi’nde petrol keşfetti

Enerji Günlüğü - Norveçli petrol şirketi Aker BP,  Kuzey Denizi’nde açtığı Froskelår Main kuyusunda 60 ila 130 milyon varil petrole eşdeğer hidrokarbon...

Aker BP Kuzey Denizi’nde petrol keşfetti

Enerji Günlüğü - Norveçli petrol şirketi Aker BP,  Kuzey Denizi’nde açtığı Froskelår Main kuyusunda 60 ila 130 milyon varil petrole eşdeğer hidrokarbon kaynağına rastladı.

Norveçli petrol şirketi Aker BP, Kuzey Denizi’nde bulunan Bøyla petrol ve gaz sahasında petrol kaynağına ulaştığını açıkladı. Alvheim Bölgesi 869 nolu lisans sahasında açılan Froskelår Main kuyusunda rastlanılan hidrokarbon kaynağının 60 ila 130 milyon varil petrole eşdeğer olduğu tahmin ediliyor. 

Aker BP'de Kıdemli Başkan Yardımcısı Evy Glørstad-Clark, keşfin Alvheim bölgesindeki arama potansiyelini ortaya çıkaran uzun vadeli bir stratejinin teşvik edici bir sonucu olduğunu belirterek, “Bu strateji kapsamlı veri toplama ve detaylı teknik analiz içermektedir. Buna paralel olarak, alanımızı lisans turları ve iş geliştirme faaliyetleri ile genişletiyoruz. Froskelår Main keşfi, Alvheim bölgesindeki kaynak tabanına önemli bir katkı sağlamaktadır. Bu keşif, Norveç Kıta Sahanlığı'nda henüz açığa çıkmamış olan önemli kaynak potansiyelini de gösteriyor” dedi. 

Lisans sahasında Aker BP’nin %60 hissesi bulunuyor. Diğer hissedarlar ise %20’şer hisse ile Lundin Norway ve Vår Energi.

Önceki ve Sonraki Haberler