1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aker BP, Norveç’te petrol ve gaz üretecek

Aker BP, Norveç’te petrol ve gaz üretecek

Norveç petrol arama ve geliştirme şirketi Aker BP ve ortakları Norveç'in petrol ve gaz sahalarına 20,5 milyar dolar yatırım yapacaklar.

Aker BP, Norveç’te petrol ve gaz üretecek

Enerji Günlüğü - BP’nin ortağı olduğu Norveçli Aker BP, Norveç’te 11 ayrı proje ile petrol ve doğal gaz üretecek.

Norveç merkezli enerji şirketi Aker BP ve Norveç kamu enerji şirketi Equinor’un da aralarında bulunduğu ortakları, Norveç'in birçok petrol ve gaz sahasının geliştirilmesi için önümüzdeki yıllarda 200 milyar krondan fazla (20,5 milyar dolar) yatırım yapacaklarını duyurdular. Duyuruya göre, Aker BP ve ortakları, Norveç Petrol ve Enerji Bakanlığı'na geliştirme ve işletme için on plan ve kurulum ve işletme için bir plan sundular.

Yapılacak 200 milyar krondan fazla yatırım ile 1,1 milyar varil petrol veya petrole eş gaz çıkarılması hedefleniyor. Bunun 730 milyon varili Aker BP'ye ait olacak. Çıkarılacak petrol için başa baş fiyatının 35-40 dolar/varil olacağı hesaplandı.

Projelerde üretime 2027 yılında başlanması öngörülüyor. Bu geliştirme projeleri, BP'nin ortak olduğu ve Equinor'un ardından Norveç'in en büyük ikinci petrol üreticisi olan Aker BP'nin petrol ve gaz üretiminin 2022'de günde yaklaşık 400.000 varilden 2028'de yaklaşık 525.000 varile çıkmasını sağlayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler