1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Akfen, 3 yeni hibrit güneş santrali kuracak

Akfen, 3 yeni hibrit güneş santrali kuracak

Akfen Yenilenebilir Enerji, Osmaniye ve Çanakkale’de toplam 66 MW kurulu gücünde 3 hibrit güneş enerji santrali kuracak. 

Akfen, 3 yeni hibrit güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Akfen Yenilenebilir Enerji, bir hafta içerisinde 3 farklı yatırım anlaşması duyurdu. Toplam kurulu gücü 66 MW büyüklüğünde olacak ve 2024 yılı içerisinde tamamlanacak bu 3 hibrit güneş enerji santrali (GES) projesiyle şirketin sadece yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan kurulu gücü 766 MW’a ulaşacak. Yatırımlar 2024 yılı içerisinde devreye alınıp enerji üretimine başlayacak.

KURULACAK SANTRALLER

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin GES yatırımlarından ikisi şirkete ait İmbat Enerji çatısı altında işletilen Osmaniye’deki 57 MW’lık Sarıtepe ve 23 MW’lık Demirciler rüzgâr enerji projelerinin (RES) alanlarında hayata geçirilecek. Hibrit GES olarak kurulacak projelerden Demirciler Hibrit GES projesi 13,27 MW, Sarıtepe Hibrit GES projesi ise 12,98 MW güce sahip olacak.

Yapımına başlanılan üçüncü hibrit GES projesi ise yine Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ait Derbent Enerji çatısı altında işletilen Çanakkale’deki 112,2 MW gücündeki Üçpınar RES sahasında hayata geçecek. Üçpınar Hibrit GES adıyla kurulacak hibrit projenin kurulu gücü 40 MW gücünde olacak.

YEKDEM’DEN FAYDALANILACAK

2024 yılında tamamlanacak 3 yeni hibrit GES santrali, üzerinde kurulacağı tesisin kalan "Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM)" süresi boyunca, YEKDEM'den faydalanarak, ABD Doları bazlı sabit fiyat garantisinden faydalanabilecek.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ ÜRETİMİNE BAĞLILIĞIMIZI PEKİŞTİRİYOR”

Yatırımlar hakkında bilgi veren Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, “Akfen Yenilenebilir Enerji'nin bir hafta içinde üç farklı yatırım anlaşması duyurması, yenilenebilir kaynaklara odaklanan portföyünün önemli ölçüde genişlediğini gösteriyor. Bu yeni girişimler, hibrit güneş enerjisi projeleri aracılığıyla toplamda 66 MW kapasite ekleyerek şirketin sürdürülebilir enerji üretimine olan bağlılığını pekiştiriyor. Geleceğe dönük olarak, yeni yatırım fırsatlarını takip etmeye ve güçlü stratejimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Her yeni proje ile yenilenebilir enerji alanında lider konumumuzu güçlendirerek, daha parlak ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler