1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Akfen, Çanakkale RES’lerinden karbon kredisi satışı yaptı

Akfen, Çanakkale RES’lerinden karbon kredisi satışı yaptı

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin karbon kredisi satışları toplamda 1.54 milyon ton karbon salımını dengelerken, bu sayede Türkiye ekonomisine yaklaşık 3 milyon dolarlık katkı sağladı.

Akfen, Çanakkale RES’lerinden karbon kredisi satışı yaptı

Enerji Günlüğü - Akfen Yenilenebilir Enerji, Çanakkale'deki toplam 180 MW'lık rüzgâr santrallerinden İngiltere merkezli EOS Climate&Energy şirketine gerçekleştirdiği karbon kredisi satışıyla 695 bin 825 dolarlık gelir elde etti.

Güneş, su ve rüzgar olarak sadece yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan 700 MW’lık kurulu güce sahip Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ [AKFYE], çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomiye katkı sağlama hedefleri doğrultusunda önemli bir başarıya daha imza attı. 

Akfen Yenilenebilir Enerji, 99 MW gücündeki Denizli Rüzgar Enerji Santrali, 51 MW gücündeki Hasanoba Rüzgar Enerji Santrali ve 30 MW gücündeki Kocalar Rüzgar Enerji Santrali’nde (RES), çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomiye katkı sağlama hedefleri doğrultusunda yeni bir anlaşmaya daha imza attı. Şirket, İngiltere merkezli EOS Climate&Energy şirketine gerçekleştirdiği karbon kredisi satışıyla 695 bin 825 dolarlık gelir elde etti.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin şimdiye kadar gerçekleştirdiği karbon kredisi satışları toplamda 1.54 milyon ton karbon salımını dengelerken, bu sayede Türkiye ekonomisine yaklaşık 3 milyon dolarlık bir katkı sağladı.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE 3 MİLYON DOLARLIK KATKI

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz karbon kredisi satışları ile toplamda 1.54 milyon ton karbon salımını dengelemiş ve Türkiye ekonomisine yaklaşık 3 milyon dolarlık katkı sağlamış olmaktan gurur duyuyoruz. Bu başarı, sürdürülebilir enerji yatırımlarımıza olan inancımızın bir göstergesi ve bu alandaki faaliyetlerimize daha da güç katmak için kullanılacak bir kaynaktır” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler