1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Akfen, enerjide EBRD ile ortak oldu

Akfen, enerjide EBRD ile ortak oldu

Enerji Günlüğü - Akfen Holding, GES, HES ve RES'lerden oluşan yenilenebilir enerji üretim portföyünün yüzde 20'sini 100 milyon dolar karşılığında...

Akfen, enerjide EBRD ile ortak oldu

Enerji Günlüğü - Akfen Holding, GES, HES ve RES'lerden oluşan yenilenebilir enerji üretim portföyünün yüzde 20'sini 100 milyon dolar karşılığında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na (EBRD) sattı.

Akfen Holding, yenilenebilir enerji alanındaki üretim portföyünde, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile ortak oldu. Akfen Holding, bağlı ortaklıkları Akfenhes ve Akfenres ile Akfen Toptan ve Holding'e devrinin ardından Karine GES'in toplam yüzde 20 hissesi için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile 100 milyon Amerikan Doları karşılığında Ortaklık Sözleşmesi imzaladı. 

EBRD-Akfen enerji ortaklığı için önce Akfen Grubu'nun elindeki tüm ilgili enerji yatırımları yeni kurulacak bir şirket bünyesine aktarılıp tek çatı altında toplanacak. EBRD, yeni kurulacak bu ortaklığın yüzde 20'lik hissesine 100 milyon dolarlık bedelle ortak olacak.  

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Akfen Holding CEO'su Süha Güçsav, enerji sektöründeki yatırımların Şirketin büyüme hedefleri kapsamında önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, "Yapılandırılacak yenilenebilir enerji şirketine EBRD tarafından aktarılacak tutarlar halen devam eden yatırımlar ve bundan sonra karar verilecek yeni yatırımların gerçekleştirilmesinde kullanılacak" dedi.

ŞİRKETİN SERMAYE YAPISI GÜÇLENECEK

Akfen Holding ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında imzalanan ortaklık sözleşmesinin, Akfen Enerji Grubu'nun uzun vadeli değer yaratma stratejisine ciddi katkı sağlaması amaçlanıyor. Buna göre şirketin kurumsal yönetim, şeffaflık ve hesap verebilirliğin güçlenmesi ile birlikte sermaye yapısının optimizasyonu ve EBRD'nin çok uluslu kimliği ve yerel varlığının da etkisi ile piyasa düzenleyicileri, karar vericiler ve tüm diğer paydaşlar ile daha verimli çalışabilmek konularında Akfen Enerji Grubuna önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

EBRD, AKFEN ŞİRKETLERİNE YATIRIM YAPMAK İSTİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler