1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akfen Holding`in tahvil arzında talep toplama tarihi 8-9 Ocak

Akfen Holding`in tahvil arzında talep toplama tarihi 8-9 Ocak

Enerji Günlüğü- Akfen Holding'in 200 milyon lira nominal değerli tahvil arzı için talep toplama tarihi 8-9 Ocak olarak belirlendi.Akfen Holding'den yapılan...

Akfen Holding`in tahvil arzında talep toplama tarihi 8-9 Ocak

Enerji Günlüğü- Akfen Holding'in 200 milyon lira nominal değerli tahvil arzı için talep toplama tarihi 8-9 Ocak olarak belirlendi.

Akfen Holding'den yapılan açıklamaya göre, Holding'in 200 milyon lira nominal değerli tahvil ihraç başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 31 Aralık 2013 tarihli toplantısında onaylandı. İş Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğinde, Oyak Yatırım Menkul Değerler AŞ eş liderliğinde yapılacak tahvil halka arzı, 8-9 Ocak tarihlerinde fiyat aralığı ve talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek.

3 yıl vadeli ve 3 ayda bir faiz ödemeli olarak ihraç edilecek tahvilin faiz oranı, piyasada işlem gören aktif gösterge devlet tahvilinin yıllık bileşik faizi üzerine 275 ile 325 baz puan aralığında Ek Getiri Oranı'ndan toplanacak talepler sonucunda kesinleştirilecek ve söz konusu oranın eklenmesi suretiyle hesaplanacak.

80 MİLYON LİRA TUTARINDAKİ TAHVİLİN ANAPARA ÖDEMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav, aralık ayında 80 milyon lira tutarındaki tahvilin anapara ödemesini gerçekleştirdiklerini belirterek, yeni tahvil arzından elde edilecek gelirin de vadesi gelen tahvil işlemlerinin anapara ödemelerinde, refinansmanda, geliştirilmekte olan ve yatırımı devam eden projeler ile bağlı ortaklık/iştiraklerin finansman ihtiyacında kullanılacağını kaydetti. 

Güçsav, Mart 2012'de gerçekleştirdikleri tahvil arzını 200 milyon lira ile kapattıklarını anımsatarak, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Türkiye tarihinin en büyük reel sektör tahvil ihracı rekorunu kırmıştık. 2010 yılında 100 milyon lira tutarında Türkiye'nin ilk ve en büyük reel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdiğimizde de yatırımcılardan 538 milyon lira tutarında, yani arzın 5,3 katı oranında talep gelmişti. En son bu yıl ağustos ayında yurt dışında gerçekleşen Mersin Limanı 450 milyon dolarlık Eurobond ihracı ile Türkiye'de bir ilki başardık. Bu işlemle bir altyapı şirketinin gerçekleştirdiği ilk tahvil arzına imza attık."

Önceki ve Sonraki Haberler