1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akfen, Karasular Enerji’de kalan yüzde 60 hissesini satacak

Akfen, Karasular Enerji’de kalan yüzde 60 hissesini satacak

Enerji Günlüğü - Akfen Holding AŞ, Karasular Enerji Üretimi ve Ticaret A.Ş’de kalan yüzde 60 hissesini satacağını açıkladı. Akfen Holding’in Kamuyu...

Akfen, Karasular Enerji’de kalan yüzde 60 hissesini satacak

Enerji Günlüğü - Akfen Holding AŞ, Karasular Enerji Üretimi ve Ticaret A.Ş’de kalan yüzde 60 hissesini satacağını açıkladı. Akfen Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında, şirketin bağlı ortaklığı Karasular Enerji Üretimi ve Ticaret AŞ’deki (Karasular) yüzde 40 hissesinin 22 milyon 908 bin 113 avro bedelle devrinin 30 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştiği hatırlatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Şirketimizin bağlı ortaklığı Karasular’da kalan yüzde 60 hissesinin tamamının Aquila Capital Wasserkraft Invest GmbH ve Aquila Hydropower INVEST Investitions GmbH&Co. KG’ne (Alıcılar) 36 milyon 550 bin avro bedelle devrine dair Hisse Satış Sözleşmesi (Sözleşme) 13 Mart 2013 tarihinde imzalanmıştır. Karasular, 26 MW kurulu güce sahip İdeal Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş(İdeal)’nin hisselerine sahiptir.

Karasular işlem kapanışı ile ilgili olarak, Alıcılar tarafından 1 milyon avro tutarında cayma tazminatı ve satış bedelinin yüzde 50′si yeddi emin hesaplarına intikal ettirilmiş ve Sözleşme yürürlüğe girmiştir. Hisse devrinin sözleşmede yer alan izinlerin tamamlanmasını müteakip 25 Nisan 2013 tarihine kadar gerçekleşmesi planlanmaktadır.”

Önceki ve Sonraki Haberler