1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akfen Yenilenebilir Enerji’ye EBRD’den 102 milyon dolar kredi

Akfen Yenilenebilir Enerji’ye EBRD’den 102 milyon dolar kredi

Enerji Günlüğü – Akfen Yenilenebilir Enerji, güneş ve rüzgar enerjisi projelerinin finansmanı için EBRD’den 102 milyon dolar kredi aldı. Akfen...

Akfen Yenilenebilir Enerji’ye EBRD’den 102 milyon dolar kredi

Enerji Günlüğü – Akfen Yenilenebilir Enerji, güneş ve rüzgar enerjisi projelerinin finansmanı için EBRD’den 102 milyon dolar kredi aldı. 

Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ, toplam 13 ayrı güneş ve rüzgar enerjisi santrali kurulumunun finansmanı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 102 milyon dolar kredi aldı. 

Kredi sözleşmesi; 102 milyon dolarlık kredinin, Akfen Yenilenebilir Enerji tarafından toplam kurulu gücü 327 megavat olacak 9 adet güneş enerjisi santrali (GES) ve 4 adet rüzgar enerjisi santralinin (RES) inşasında kullanılmasını öngörüyor. 

EBRD’nin sağladığı kredinin 52 milyon dolarlık kısmı Konya, Amasya, Tokat, Van ve Malatya’da kurulacak olan ve toplamda 85MW gücünde olacak 9 GES projesine tahsis edilecek. Kalan 50 milyon dolarlık kısmı ise toplam kurulu gücü 242 megavat olacak Çanakkale’deki Üçpınar (99 MW), Kocalar (26 MW), Hasanoba (51 MW) ile Denizli’deki (66 MW) 4 rüzgar projesine tahsis edilecek. 

Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu, 2020 yılı sonuna kadar 1000MW’lık kurulu güce ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti ve özellikle rüzgar enerjisi alanında yeni yatırımlar ile muhtemel satın almaların devam edeceğini belirtti. 

Etiketler : , , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler