1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Akfen’den rüzgara 1.6 milyar TL yatırım

Akfen’den rüzgara 1.6 milyar TL yatırım

Enerji Günlüğü - Akfen Grubu, 2020 yılına kadar 1.6 milyar TL’lik yatırımla toplam 242 MW gücünde dört rüzgar enerji santrali (RES) kuracak. Türbinler...

Akfen’den rüzgara 1.6 milyar TL yatırım

Enerji Günlüğü - Akfen Grubu, 2020 yılına kadar 1.6 milyar TL’lik yatırımla toplam 242 MW gücünde dört rüzgar enerji santrali (RES) kuracak. Türbinler Siemens Gamesa'dan

Akfen Holding'ten yapılan açıklamada, grubun 2020 yılına kadar rüzgar, güneş ve hidroelektrik olmak üzere yerli ve yenilenebilir kaynaklara dayalı toplam 1000 MW’lık kurulu güce ulaşmayı hedeflediği belirtildi. 

Bu kapsamda ilk rüzgar projeleri Çanakkale ve Denizli’de kurulacak. Çanakkale’de 99 MW’lık Üçpınar RES, 51 MW’lık Hasanoba RES ve 26 MW’lık Kocalar RES ile Denizli’de de 66 MW’lık Denizli RES hayata geçirilecek. 

Akfen Yenilenebilir Enerji şirketi çatısı altında faaliyet gösterecek ve toplam 242 MW kurulu güç kapasitesine sahip olacak dört RES projesi 1.6 milyar liraya mal olacak. Santrallerin bu yılın sonlarında üretime geçirilmesi hedefleniyor. 

SIEMENS GAMESA TÜRBİNLERİ KULLANILACAK

Akfen’in dört rüzgar santralinde 79.5 metre yüksekliğe sahip her biri 3 MW gücünde 81 Siemens Gamesa türbinini kullanılacak. Projede kullanılacak kule ve temel bağlantı elemanları yerel tedarikçiler tarafından Türkiye’de üretilecek. Böylece projede yerli üretimin önemli rol oynaması hedefleniyor. 

ENERJİDE YATIRIM RÜZGARI BAŞLIYOR 

Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ Genel Müdür Vekili Kayrıl Karabeyoğlu “Su ve güneşten elektrik üretiminde şimdiye kadar hayata geçirdiğimiz 245 MW’lık portföyümüze Çanakkale ve Denizli’deki dört tane rüzgar santrali projesini birden ekliyoruz. Temiz enerji platformumuzu yeni yatırımlarla sürekli olarak güçlendireceğiz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler