1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Akfen’den tek seferde 1,8 milyon dolarlık karbon kredisi satışı

Akfen’den tek seferde 1,8 milyon dolarlık karbon kredisi satışı

Akfen Yenilenebilir Enerji, tek seferde 1.8 milyon dolarlık karbon kredisi satışı gerçekleştirdi. EOS Climate&Energy şirketine yapılan satışla karbon satışlarının miktarı 1.4 milyon tona ulaştı.

Akfen’den tek seferde 1,8 milyon dolarlık karbon kredisi satışı

Enerji Günlüğü - Akfen Yenilenebilir Enerji, Çanakkale’de işlettiği Üçpınar RES’ten İngiltere merkezli EOS Climate&Energy şirketine tek seferde 1.8 milyon dolarlık karbon kredisi sattı.

Güneş, su ve rüzgar olarak sadece yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan 700 MW’lık kurulu güce sahip Akfen Yenilenebilir Enerji, Çanakkale’de bulunan 112 MW gücündeki Üçpınar Rüzgar Enerji Santrali’nde (RES), çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomiye katkı sağlama hedefleri doğrultusunda önemli bir başarıya imza attı. Şirket, İngiltere merkezli EOS Climate&Energy şirketine tek seferde gerçekleştirdiği karbon kredisi satışıyla 1.8 milyon dolarlık gelir elde etti.

Elde edilen gelir işletmede olan çevresel sürdürülebilirlik odaklı enerji projelerin devam eden faaliyetleri kapsamında değerlendirilecek.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin şimdiye kadar gerçekleştirdiği karbon satışlarının miktarı 1.4 milyon tona ulaşırken, bunun Türkiye’ye yarattığı ekonomik değer 2.5 milyon dolar olarak gerçekleşti.

“TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKI”

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, yaptığı açıklamada, "Karbon kredisi satışıyla elde ettiğimiz gelir, hem çevresel hedeflerimize olan taahhüdümüzü yansıtıyor hem de Türkiye ekonomisine olumlu bir katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler