1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akfen`e enerji için Ziraat`ten finansman

Akfen`e enerji için Ziraat`ten finansman

Enerji Günlüğü - Akfen Holding, Beyobası Enerii, Çamlıca elektrik, Yeni Doruk Enerji, Pak Enerji, Elen Enerji ve BT Bordo şirketlerinin yatırımları ve...

Akfen`e enerji için Ziraat`ten finansman

Enerji Günlüğü - Akfen Holding, Beyobası Enerii, Çamlıca elektrik, Yeni Doruk Enerji, Pak Enerji, Elen Enerji ve BT Bordo şirketlerinin yatırımları ve mevcut kredileri için Ziraat Bankası'ndan yeni kaynak temin etti. 

Akfen Holding'den yapılan açıklamaya göre, Grup bağlı ortaklıklarının enerji alanındaki yeni yatırımları ve mevcut kredilerinin refinansmanı için Ziraat Bankası ile 275 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzaladı.

Söz konusu kredi, Beyobası Enerji, Çamlıca Elektrik, Yeni Doruk Enerji, Pak Enerji, Elen Enerji ve BT Bordo şirketleri için alındı. Kredinin bu şirketlerin daha önce bankalardan kullanmış oldukları mevcut kredilerden doğan borçların refinansmanı ve bazılarının devam eden yatırım harcamalarının karşılanması kapsamında, 1 Ekim 2013 tarihi itibariyle 273.1 milyon doları kullanıldı.

Akfen'in açıklamasına göre, refinansman ile HES yatırımları için daha önce kullanılmış kredilerin şartları daha avantajlı hale getirildi. Ayrıca gerek şu ana kadar ve gerekse bundan sonra yaratılacak nakit fazlası kullanılabilir hale geldi. Şirketin temettü dağıtımı serbest bırakıldı, faiz ve masraf koşulları da iyileşti.

Önceki ve Sonraki Haberler