1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akfen`in Mersin Santrali`nde kapasite artırımına gidiliyor

Akfen`in Mersin Santrali`nde kapasite artırımına gidiliyor

Enerji Günlüğü - Akfen Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'nin 575 MW’lık Mersin Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı Projesi’nin kapasitesi arttırılıyor. Enerji...

Akfen`in Mersin Santrali`nde kapasite artırımına gidiliyor

Enerji Günlüğü - Akfen Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'nin 575 MW’lık Mersin Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı Projesi’nin kapasitesi arttırılıyor. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), firmanın daha önce lisans almış projenin kurulu gücünün 1.160 MW’a çıkartmak için yapılan talebini değerlendirerek, Kurul gündemine taşıdı. Kurul tarafından lisans tadilinin yapılmasına geçen günlerde onay verildi. Böylece, Santralın kapasitesinin arttırılması için çalışmalara başlayacak olan firma, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu revize etmek üzere çalışmalara başladı. ÇED Raporunun alınması ve diğer yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile lisans tadili yürürlüğe girecek.

Kapasite artışı için hazırlanan ÇED başvurusu:

Projenin ÇED Raporu’nda yeni kurulu gücüne göre toplam yatırım tutarının 530 milyon Dolar olacağı ve proje dizaynının şöyle gerçekleşeceği tespit ediliyor.

-2 adet her biri 376 MW gücünde gaz türbini,

-1 adet 408 MW gücünde buhar türbini,

Projede ayrıca 2 adet atık ısı kazanı yer alacak. Projenin öngörülen yıllık elektrik üretimi 9.703.980.000 KWh olacak. Proje için gerekli doğalgaz yakıtı harcama miktarı ise 204.000 Sm3/h olarak belirleniyor. Söz konusu santral 1960’lı yıllarda ÇEAŞ tarafından ATAŞ Rafinerisi’ndeki üretilen fuel-oil’in değerlendirilmesi ve bölgenin elektrik ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulmuş olan ve 1994 yılında ÇEAŞ tarafından ekonomik ömrü tamamlandığı için kapatılan 100 MW kurulu gücündeki Mersin Termik Santralı yerine inşa edilecek. 

AKFEN: KARAR BİZE ULAŞMADI

Bu arada Akfen yetkilileri, Enerji Günlüğü'ne kapasite artırımıyla ilgili başvuru sonucunun kendilerine henüz ulaşmadığı bilgisini verdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler