1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Akıncı: Barış şarkıları söylenmesini arzu ediyoruz

Akıncı: Barış şarkıları söylenmesini arzu ediyoruz

Enerji Günlüğü - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sularında barış şarkıları söylenmesini arzu ettiklerini ve bunun da karşılıklı haklara...

Akıncı: Barış şarkıları söylenmesini arzu ediyoruz

Enerji Günlüğü - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sularında barış şarkıları söylenmesini arzu ettiklerini ve bunun da karşılıklı haklara saygıdan geçtiğini söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, geçen hafta Kıbrıs karasularında sismik çalışmalar yürüten Barbaros Hayrettin Paşa gemisine uyarı yapan Rum tarafına telsizle mehter marşı dinletilmesiyle ilgili rahatsızlığını dile getirerek, "Ne onlardan böyle bir mesaj, ne de bizden böyle bir yanıt olsun istemiyoruz. Biz orda barış şarkılarının söylenmesini arzu ediyoruz. Bu da birbirimizin haklarına saygı duyarak elde edebileceğimiz bir şey." dedi. 

21 Nisan'da Akdeniz açıklarında sismik arama faaliyetlerine başlayan Barbaros Hayrettin Paşa gemisine, Rum yetkililer tarafından telsizle "Rum münhasır ekonomik alanında arama yapıldığı mesajını kabul edin" uyarısında bulunulmuştu. Bunun üzerine gemi mürettebatı da telsizden Rum yetkililere mehter marşı dinleterek karşılık vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler