1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS elektriği Manavgat’a ulaştırılacak

Akkuyu NGS elektriği Manavgat’a ulaştırılacak

Akkuyu Nükleer Santrali’nde üretilecek elektriğin Antalya Manavgat’a ulaştırılması için elektrik iletim hattı kurulacak.

Akkuyu NGS elektriği Manavgat’a ulaştırılacak

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Santrali’nde üretilecek elektriğin Antalya Manavgat’a ulaştırılması için elektrik iletim hattı kurulacak.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Mersin ili, Gülnar ilçesinde kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde üretilen elektriğin Akkuyu NGS TM ile Antalya ili, Manavgat ilçesine ulaştırılması için 380 kV Akkuyu NGS – Manavgat 380 TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı’nı kurup işletmeyi planlıyor.

80 milyon lira değerindeki proje kapsamında gerilimi 380 kV ve uzunluğu yaklaşık 212 km ve 3B 1272 MCM kesitli olacak şekilde hat kurulacak. Hattın yaklaşık 91 km’lik kısmı Mersin, 120,5 km’ lik kısmı Antalya ili sınırları içerisinde yer alacak. Söz konusu elektrik enerjisi iletim hattı ile Mersin ve Antalya illeri başta olmak üzere bölgenin enerji ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor. 

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali projesi olan Akkuyu NGS projesi tamamlandıktan sonra, yılda yaklaşık 35 milyar kWh elektrik üretecek. Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için çalışmalar, 12 Mayıs 2010 tarihinde Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan Hükümetlerarası Anlaşma'ya istinaden başlatıldı. Mersin Akkuyu'da yapılacak santral 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşacak. Akkuyu NGS Projesi, 20 milyar dolar maliyetiyle Rusya'nın kamu kuruluşu olan Rosatom'un elindeki büyük kontratlardan biri.

Enerji Günlüğü

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler