1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS saha çalışmaları devam ediyor

Akkuyu NGS saha çalışmaları devam ediyor

Enerji Günlüğü – Akkuyu Nükleer Santrali inşaasında kıyı koruma bendinde inşaat dolgu malzemesi, beton yapımı ve mevcut yolların genişletilmesi çalışmaları...

Akkuyu NGS saha çalışmaları devam ediyor

Enerji Günlüğü – Akkuyu Nükleer Santrali inşaasında kıyı koruma bendinde inşaat dolgu malzemesi, beton yapımı ve mevcut yolların genişletilmesi çalışmaları arttırılarak devam ediyor. 

Mersin ilinin Gülnar ilçesinde bulunan Büyükeceli Kasabasının Akkuyu mevkiinde inşaa edilecek olan Akkuyu Nükleer Santrali için çalışmalar devam ediyor. Santral inşaasında kıyı koruma bendinde inşaat dolgu malzemesi, beton yapımı ve mevcut yolların genişletilmesinde gerekli malzemenin çıkarılması için günün yirmidört saati maden çalışması yapılıyor.

Bu kapsamda Mersin ili, Gülnar ilçesi, Büyükeceli Mahalle mevkiinde, 24,99 ha’lık ÇED alanında, Akkuyu Nükleer A.Ş.’ye ait faaliyet kapsamında yüksek bir dayanıklılığa sahip Dolomit-Kalker çıkarılıyor. Çıkarılan yılda 21.250.000 ton (8.500.000 m3) Dolamit-Kalker'in tamamı ise Akkuyu Nükleer Santrali inşaasında kıyı koruma bendinde inşaat dolgu malzemesi, beton yapımı ve mevcut yolların genişletilmesinde kullanılmak üzere, direkt Akkuyu inşaat alanına gönderiliyor.

Çalışmalar yılda 12 ay, ayda 30 gün ve günde 24 saat olarak üç vardiya halinde yapılıyor.

TAŞOCAĞININ KAPASİTESİ ARTTIRILACAK

Çalışmaların ilerlemesi ve taşocağı sahasında üretimin artması nedeniyle Akkuyu NGS inşaasına hammadde temin etme maksadıyla gerçekleştirilen Akkuyu 3 nolu taşocağında kapasite artışına gidilecek. Kapasite artışı ile 160 personele istihdam sağlanacak.

Akkuyu Nükleer'in Akkuyu Taşocağı Kapasite Artışı projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler