1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’de montaj için özel alan oluşturuldu

Akkuyu NGS’de montaj için özel alan oluşturuldu

Mersin’de kurulum çalışmaları süren Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu’da 1’inci Ünite’nin reaktör binasında genel inşaat işleri tamamlandı ve ekipman çalıştırma ve ayarlama aşamasına geçildi. 

Akkuyu NGS’de montaj için özel alan oluşturuldu

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci Güç Ünitesi’nde bulunan reaktör bölmesinde, reaktör kontrol kurulumu için gereken temizlik yapılarak özel bir alan oluşturuldu.

Bu alanın oluşturulması, sıcak soğuk çalıştırma yapılmadan önce simülasyon yakıt çubuklarının yüklenmesi ile ekipman parçalarının belirlenen konuma yerleştirilmesini içeren reaktörün kontrol kurulumu çalışmalarının yapılmasına olanak verecek. Özel alan, Akkuyu NGS’nin yaşam döngüsünün tüm aşamalarında korunacak.

“ARTIK REAKTÖR BİLEŞENLERİNİN KURULUMUNA GEÇİYORUZ”

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Nükleer Güç Santrali (NGS) Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Akkuyu NGS’nin ilk güç ünitesinin kontrol kurulumu için aktif hazırlıkların sürdüğünü ve bu hazırlıkların önemli bir aşamasının da özel olanın oluşturulması olduğunu belirterek, “Bu, Akkuyu NGS’nin 1’inci Ünitesi’nin reaktör binasının reaktör bölmesindeki genel inşaat işlerinin tamamlanması anlamına geliyor. Endüstriyel temizlik kuralları, yabancı cisimlerin, inşaat malzemelerinin bölmeye girişini engelliyor ve ekipman montajı sırasında gerekli tüm güvenlik gerekliliklerine uyulmasını sağlıyor. Artık yakıt çubukları simülatörlerinin yüklenmesi ve soğuk-sıcak test aşaması için doğrudan reaktör bileşenlerinin kurulumuna geçiyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler