1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’den Rusya’da ücretsiz nükleer eğitimi fırsatı

Akkuyu NGS’den Rusya’da ücretsiz nükleer eğitimi fırsatı

Enerji Günlüğü - Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi kapsamında kurulan Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş, üniversite öğrencilerine Rusya'da...

Akkuyu NGS’den Rusya’da ücretsiz nükleer eğitimi fırsatı

Enerji Günlüğü - Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi kapsamında kurulan Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş, üniversite öğrencilerine Rusya'da nükleer mühendislik alanında bedelsiz eğitim imkanı sağlıyor. Şirket, Türk uyruklu öğrencilerin Moskova'da nükleer enerji alanında eğitim almalarını sağlamak üzere 2011 yılında başlattığı uygulamanın ikinci aşamasına geçiyor. Bu kapsamda Eylül ayında başlayacak akademik dönemde Rusya Federasyonu'nda Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsü'nde (MEPhI) eğitim almak üzere Türkiye'deki üniversitelerin Fen-Edebiyat ve Mühendislik Fakülteleri'nin, fizik ve matematik derslerinin okutulduğu tüm bölümlerinin hali hazırda 1, 2, 3 ve 4. sınıfında okuyan Türk vatandaşı öğrenciler arasından 100 öğrenci seçilmesi planlanıyor.

Bu öğrencilerin seçimi yazılı ve sözlü sınav yapılarak gerçekleşecek ve sınavda başarılı olup eğitim programına katılmaya hak kazananlar, Rusya Federasyonu'nda nükleer mühendislik alanında bedelsiz eğitim alacaklar. Başvurular, 5 Mayıs'a kadar "http: //www.akkunpp.com" internet adresinde yer alan form doldurularak yapılacak ve başvuru için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Ayrıca, yazılı sınav başlangıcında öğrencilerin başvuru formlarını tekrar doldurmaları istenecek. Yazılı sınav 12 Mayıs'ta yapılacak, sınavın yeri ve zamanı başvurunun yapıldığı internet adresinde ilan edilecek. Rusya Federasyonu Türk öğrenciler için Türkiye ile imzalanan hükümetler arası anlaşma çerçevesinde, Rusya'daki üniversitelerde mesleki uzmanlık eğitimi alma imkanı sağlıyor. Türk öğrenciler, mezun olduktan sonra Türkiye'de kurulacak nükleer sanayi şirketlerinde çalışabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler