1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS'den temiz enerji temiz gelecek konulu resim yarışması

Akkuyu NGS'den temiz enerji temiz gelecek konulu resim yarışması

Akkuyu Nükleer A.Ş., çocuklar için temiz enerji temiz gelecek konulu resim yarışması düzenliyor. 

Akkuyu NGS'den temiz enerji temiz gelecek konulu resim yarışması

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer A.Ş., çocuklar için temiz enerji temiz gelecek konulu resim yarışması düzenliyor. 

Mersin’de Türkiye’nin ilk nükleer enerji santralini kurmakta olan Akkuyu Nükleer A.Ş., ulusal çocuk resim yarışması düzenliyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen yarışmanın bu yılki teması “Temiz Gelecek için Temiz Enerji” olacak. Katılımcılar çalışmalarında nükleer santrallerin artan enerji talebinin karşılanması açısından öneminin yanı sıra, sera gazı üretmeyerek gelecek nesiller için çevrenin korunmasını sağlayan bir güç kaynağı olma özelliğini de vurgulayacak.

BAŞVURULAR 1-15 NİSAN ARASINDA YAPILABİLECEK

Türkiye’nin her yerinden çocuklar katılabileceği yarışmaya başvurular 1 Nisan itibariyle başladı. 15 Nisan 2021 tarihine kadar 6 ve 14 yaş arasındaki çocuklar başvuru yapabilecek. 6 ila 10 ve 11 ila 14 yaşlar için 2 ayrı kategoride düzenlenecek olan yarışmanın ardından tüm katılımcılara anı olarak elektronik sertifika gönderilecek. 

Her kategoride 5 kazananın belirleneceği yarışmada kazananlara, Akkuyu Nükleer A.Ş.’den çizim setleri ve çeşitli hediyeler verilecek. Kazananlar için ayrıca bir aylık çevrimiçi resim kursuna katılım hakkı da sağlanacak.

Çevrimiçi resim yarışması hakkında daha fazla bilgiye www.akkuyu.com adresinden ulaşabilecek. Yarışma talimatları ve yarışmaya katılabilmek için gerekli bilgilendirme formu da internet sitesi üzerinden indirebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler