1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’nin lisans başvurusu inceleme değerlendirmede!

Akkuyu NGS’nin lisans başvurusu inceleme değerlendirmede!

Enerji Günlüğü - Ruslar tarafından Mersin'de kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali için yapılan ön lisans başvurusu inceleme-değerlendirme...

Akkuyu NGS’nin lisans başvurusu inceleme değerlendirmede!

Enerji Günlüğü - Ruslar tarafından Mersin'de kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali için yapılan ön lisans başvurusu inceleme-değerlendirme aşamasına alındı. İtirazlar 4 Ekim 2013 tarihine kadar yapılabilecek. 

Mersin Akkuyu’da inşa edilmesi hedeflenen Akkuyu Nükleer Güç Santralı (NGS) için yapılan önlisans başvurusu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından inceleme-değerlendirme aşamasına alındı. 

BAŞVURU 4 EKİM’E KADAR İTİRAZLARA AÇIK

Başvuru koordinatlarını ilan eden EPDK, buna yönelik itirazları 4 Ekim 2013 tarihine kadar alacak. Bir yandan da Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından verilecek izinlere ilişkin de çalışmalar devam ediyor.

ÇALIŞMALAR, ETKB KOORDİNASYONUNDA YÜRÜTÜLÜYOR

Bağlantı görüşünün TEİAŞ’dan alınması ve TAEK’ın yer lisansını güncellemesi ve ÇED raporunun alınması ile proje için üretim lisansı da verilecek. Tüm çalışmalar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) koordinasyonunda yürütülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler