1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’nin temel inşaatı tamamlanıyor

Akkuyu NGS’nin temel inşaatı tamamlanıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (Akkuyu NGS) temel inşaatı Şubat ayının 15’inde tamamlanacak.Rusya...

Akkuyu NGS’nin temel inşaatı tamamlanıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (Akkuyu NGS) temel inşaatı Şubat ayının 15’inde tamamlanacak.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom tarafından inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (Akkuyu NGS) bir aşama daha tamamlanıyor. Projenin ilk ünitesinin inşasında yer alan firmalardan MEFA Şirketler Grubu Proje Müdürü Hasan Eralp Koçak, Şubat ayının 15’inde dökülecek betonla birlikte temelin inşaatının tamamlanmış olacağını açıkladı.

Tamamlandıktan sonra, yılda yaklaşık 35 milyar kWh elektrik üretmesi planlanan Akkuyu NGS’de gelinen son aşamayı geçtiğimiz günlerde A Haber canlı yayınında da anlatan Koçak, “4 Nisan 2018’de birinci reaktörün temeli atılmıştı. Temel atma töreninden sonra demir donatı montaj imalatları hızlı şekilde devam etti ve şu an tamamlandı. 20 gün önce birinci reaktör temelinin betonlama işlemlerine başlandı. 15 Şubat gibi beton dökümü işleminin tamamlanması planlanıyor” diye konuştu. Projede kullanılan demirin özel bir demir olduğunu kaydeden Koçak, mukavemeti en yüksek demirlerden biri olan bu ürünün Türkiye’de üretilmesi için çalışmalara başlandığını da vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler