1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’ye işletme izni

Akkuyu NGS’ye işletme izni

NDK Kurulu, başvuru belgelerinin incelenmesinin ardından Akkuyu NGS’nin 1’inci ünitesinin işletime alınması için gerekli iznin verilmesini onayladı.

Akkuyu NGS’ye işletme izni

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali olan ve Mersin’de inşa çalışmaları devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) güvenli şekilde işletilmesine temel teşkil eden devreye alma çalışmalarının başlatılmasına olanak sağlayan izin verildi. Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK), Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat projesini yürüten Akkuyu Nükleer A.Ş’ye ilk güç ünitesini devreye almak için gerekli olan “İşletmeye Alma İznini” verdi.

Bir sonraki aşama ise birinci güç ünitesinin işletilmesi için gerekli lisansın alınmasına yönelik çalışmaların yapılması olacak. Bu lisans, nükleer yakıtın reaktöre yüklenmesini ve devreye alma öncesi kontrol işlemlerine başlanmasını sağlayacak. Akkuyu Nükleer A.Ş. uzmanları lisans başvurusu için teknik belgeleri hazırlamayı sürdürüyor.

Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdürü Anastasia Zoteeva yaptığı açıklamada, “Nükleer Düzenleme Kurumu’nun Akkuyu NGS’nin ilk ünitesinin işletime alınması için izin verme kararı, Türk mevzuatının ve NGS inşasına yönelik uluslararası standartların tüm gerekliliklerini yerine getirdiğimizi ve ilerlemeye hazır olduğumuzu teyit etmektedir” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler