1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS`ye tedarik için deneyim avantaj olacak

Akkuyu NGS`ye tedarik için deneyim avantaj olacak

Enerji Günlüğü - Akkuyu NGSihalelerindekimya ve enerji sektöründe tecrübesi olan Türk firmaları avantajlı olacak.II. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi'nde...

Akkuyu NGS`ye tedarik için deneyim avantaj olacak

Enerji Günlüğü - Akkuyu NGSihalelerindekimya ve enerji sektöründe tecrübesi olan Türk firmaları avantajlı olacak.

II. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi'nde konuşan Akkuyu Nükleer A.Ş Satın Alma Metodolojisi ve İhale Birimi Müdürü Valeriy Lobovich, Akkuyu Nükleer'in satın alma prensipleri ve tedarikçi seçme yöntemleri açıkladı. Türk firmaların ilk defa nükleerle tanıştıklarını vurgulayan Valeriy Lobovich, "Türk şirketlerden nükleer tecrübe beklemiyoruz ama ihale sürecinde Türk şirketlerinin enerji ya da kimya sektöründeki tecrübelerini dikkate alıyoruz" dedi.

Lobovich, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun (TAEK), ihaleler için gerekli evrakları ve Türk şirketlerinin uyması gerek protokolleri belirlediğini hatırlatarak,ihaleye girecek firmaların, Akkuyu Nükleer Santralinin Rus standartlarına sahip Rosatom tarafından yapıldığının unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Lobovich, "Tedarikçi şirketlerin nükleer santralle iş yapabilmesi için öncelikle kendi ülkelerinin standartlarını yakalamaları gerekiyor. Türkiye'deki standartları da TAEK belirliyor. Şirketler, TAEK'in standartlarını yerine getirdikten sonra bizim yani Akkuyu'nun ihaleye standartlarını yakalaması gerekiyor. Bu standartları ve ihale şartlarını şirketimizin internet sitesinde yayınlıyoruz. Kurumlar evraklara kolaylıkla ulaşabilir. Ve belirlenen süreçleri tamamlayan şirketler ihaleye girebilir. Ancak şirketlerin tecrübeleri ve personel yeterlilikleri bizim için öncelikli konular. İhale süreçlerimiz şeffaf. Akkuyu ihalelerine girmek isteyen firmalar, Türkiye'nin yani TAEK'in ve bizim standartlarımızı yakaladıkları takdirde, ihale sürecine başlayabiliyorlar. İhale süreci başlamadan önce firmalara, yüz yüze ya da e-mail yolu ile gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz ve soruları cevaplıyoruz. Firmaların personel kalitesi ve tecrübeli yöneticilere de sahip olup olmadığı da süreçte bizim için önemli bir kriter." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler